Προπαγανδιστική αθλιότητα και ασθενής μνήμη

Προπαγανδιστική αθλιότητα και ασθενής μνήμη

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν αναμενόμενο και έχει επισημανθεί από καιρό ότι θα οργίαζαν στον δρόμο προς τις εκλογές. Η πολιτική πρακτική τους πριν και μετά τις εκλογές του 2015 δεν άφηνε καμία αμφιβολία περί αυτού και γι’ αυτό ο κάθε πολιτικός αναλυτής που σέβεται τον εαυτό του το τόνιζε και το τονίζει με κάθε ευκαιρία.

Αλλωστε, οι σημερινοί κυβερνητικοί φροντίζουν συνεχώς να τροφοδοτούν με τη ρητορική και τις πράξεις τους τη σχετική φιλολογία, ξεπερνώντας κάθε τόσο την πιο πλούσια φαντασία. Τα παραδείγματα που δίνουν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του είναι πολλά, αλλά το πρόσφατο του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (όλα μαζί σε ένα…) Αν. Πετρόπουλου, είναι κορυφαίο και γράφει Ιστορία.

Ο απερίγραπτος αυτός κύριος απευθύνθηκε από το βήμα της Βουλής σε παιδάκια του δημοτικού σχολείου που την επισκέφθηκαν για να πάρουν μαθήματα κοινοβουλευτισμού, λέγοντας πάλι καλά που αυτά δεν γνώρισαν την προ ΣΥΡΙΖΑ εποχή, τότε που κατ’ αυτόν «οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 18% και οι αυτοκτονίες ανήλθαν στο 7,2%». Τότε δηλαδή που υποτίθεται ότι λόγω φτώχειας, ανέχειας και μιζέριας, οι άνθρωποι πέθαιναν σαν τις μύγες και περισσότεροι από επτά στους εκατό πολίτες αυτοκτονούσαν.

Για να φανταστούν προφανώς τα παιδάκια με τρόμο βουνά με πτώματα στους δρόμους και να εμπεδώσουν ταυτόχρονα πόσο τυχερά είναι που μεγαλώνουν μέσα στον συριζαϊκό παράδεισο. Ούτε ο μηχανισμός προπαγάνδας της Βόρειας Κορέας δεν τολμά να πει στον λαό της χώρας του τέτοιες αθλιότητες.

Και αν θελήσει κάποιος να ανατρέξει στην ιστορία της προπαγάνδας, μόνο στο κεφάλαιο Γκέμπελς θα βρει κάτι ανάλογο.Επειδή, λοιπόν, τίποτα δεν περιλαμβάνεται τυχαία στη ρητορική και στην πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι φανερό ότι η ηγεσία του έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει και πάλι δοκιμασμένες μεθόδους.

Εκείνες που πριν από μερικά χρόνια τον έφεραν στην εξουσία με την ελπίδα ότι θα τον διατηρήσουν σε αυτήν. Με αυτή την έννοια βγήκε μετά η ανακοίνωση του υπουργείου του Αν. Πετρόπουλου, πιθανότατα υπαγορευμένη από τον ίδιο, στην οποία μεταξύ άλλων –με τα οποία επέμενε ότι η κατάσταση ήταν τραγική π(ρο) Σ(ύριζα) και ειδυλλιακή από τότε που κυβερνά–, διευκρίνιζε ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 7,2% τον χρόνο την περίοδο 2008-2013, που τον τόπο κυβερνούσαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Στη Βουλή όμως δεν είπε αυτό. Εκεί είπε ότι οι αυτοκτονίες ανήλθαν στο 7,2% και αποκλείεται ένας μεγαλοδικηγόρος που ξέρει να χειρίζεται τη γλώσσα, να μπερδεύτηκε. Απλά έκανε προπαγάνδα του αισχίστου είδους στα παιδάκια!

Από κοντά και η Ολγα Γεροβασίλη που σε δηλώσεις της σε εκπομπή της ΕΡΤ παραπονέθηκε γιατί σε ομιλία της, πριν από μερικές μέρες, σε πόλη της Μακεδονίας, κάποιοι επιχείρησαν να την αποδοκιμάσουν και να την προπηλακίσουν, κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση για «μειοδοσία».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά είναι απαράδεκτες και άθλιες συμπεριφορές, αλλά καλό είναι να θυμηθεί η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι πριν από μερικά χρόνια το κόμμα της άνοιξε τον ασκό του Αιόλου υποδαυλίζοντας και διοργανώνοντας τέτοιες εκδηλώσεις από τον όχλο, ενώ παράλληλα κάποιοι συνάδελφοί της υπουργοί αλώνιζαν τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις αποκαλώντας «Τσολάκογλου» και «γερμανοτσολιάδες» πολιτικούς αντιπάλους τους και «μνημονιακούς».

Η απόσταση από τον Τσολάκογλου στη μειοδοσία είναι ελάχιστη… Θα ρωτήσει κάποιος γιατί επιμένει και τι ελπίζει να κερδίσει το Μαξίμου από αυτή τη ρητορική.

Αγνωστο αν πετύχει, αλλά είναι φανερό ότι ο Αλ. Τσίπρας και οι δικοί του απευθύνονται στο σχεδόν 62% του δημοψηφίσματος που αποτελεί πρόσφορο έδαφος για τον λαϊκισμό και περιλαμβάνει ένα 27% που πιστεύει ότι μας ψεκάζουν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή