Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Ο Κώστας Ζήκος έβαλε την Ελλάδα στον χάρτη των σπριντ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Ο Κώστας Ζήκος έβαλε την Ελλάδα στον χάρτη των σπριντ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έπρεπε να περάσουν 19 χρόνια για να βρεθεί ένας αθλητής από τα Τρίκαλα και να βάλει την Ελλάδα στον… χάρτη των ευρωπαϊκών σπριντ. Ο 21χρονος Κώστας Ζήκος έτρεξε στον τελικό των 60 μ. και ήρθε 5ος με 6.67. Σπουδαία ήταν και η εμφάνιση του Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ που ήταν 4ος.

Ο νεαρός πρωταθλητής, στην πρώτη του εμφάνιση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει, και ότι ήρθε να προσθέσει το όνομά του δίπλα σε αυτά των Άγγελου Παυλακάκη, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, Αλέξανδρου Τερζιάν και Γιώργου Θεοδωρίδη. Έτρεξε δίπλα σε σπουδαίους αθλητές και, χωρίς να φτάσει την καλύτερη εφετινή του επίδοση (6.62), ήρθε 5ος. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βόλκο από τη Σλοβακία (6.60), το ασημένιο ο Μπάνρες από την Τουρκία (6.60), και το χάλκινο ο Γιόρις φαν Γκουλ από την Ολλανδία με 6.62.

Καλή μπορεί να χαρακτηριστεί η εμφάνιση του Εμμανουήλ Καραλή. Ο, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, «Μανόλο» πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,55 και τα 6,55, και είχε τρεις άκυρες στα 5,75. Έτσι, έμεινε στην 4η θέση. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε, ύστερα από έναν συναρπαστικό τελικό, ο Βοϊτσεχόφκι (Πολωνία) με 5,90, που άφησε στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του τον Λίσεκ (5,85), και στην τρίτη τον Γιάκομπσον (Σουηδία) με 5,75 μ. 

Ο Κώστας Φιλιππίδης έκανε τη χειρότερη εμφάνιση σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ξεκίνησε από τα 5,45, ύψος που δεν κατάφερε να περάσει με καμία προσπάθεια, παρόλο που το εφετινό ατομικό του ρεκόρ είναι 5,70. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο επικοντιστής μας ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό.

Διεκδικούν μετάλλια οι αθλητές μας

Το αυριανό πρόγραμμα (12.00) θα ανοίξει με τη συμμετοχή της Βούλας Παπαχρήστου. Η πρωταθλήτρια μας στον προκριματικό έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η νικήτρια της διοργάνωση του 2013 Ολγα Σαλαντούχα  έφτασε στον προκριματικό τα 14,40 μ. και έδειξε ότι θα είναι από τις διεκδικήτριες μεταλλίων όπως και η Ανα Πελετέιρο (14,51), και η Πατρίτσια Μαμόνα (14,44).

Η Παπαχρήστου στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2017 είχε έρθει τρίτη. Λίγη ώρα αργότερα (13.05), ο Κώστας Δουβαλίδη θα πάρει μέρος  στην πρώτη ημιτελική σειρά των 60 μ. εμπ. Έχει την 5η επίδοση στο σύνολο των οχτώ αθλητών.

Στις 13.35 θα έρθει η σειρά του Μίλτου Τεντόγλου.

Ο «αέρινος» άλτης θεωρείται φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, αφού κατέχει την κορυφαία επίδοση  με 8,23 μέτρα. Ο Τόμπιας Νίλσον, όπως και ο Σέρχι Νικιφόροβ θα προσπαθήσουν να τον… εμποδίσουν.

Στον βραδινό τελικό στο επί κοντώ (20.05) θα πάρουν μέρος οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου. Οι δύο επικοντίστριες διαθέτουν την εμπειρία και τις επιδόσεις για να καταφέρουν να ανεβούν στο βάθρο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή