Τσάμπιονς Λιγκ: Nύχτα τρόμου για τη Ρεάλ

Τσάμπιονς Λιγκ: Nύχτα τρόμου για τη Ρεάλ

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι γεγονός. Με εμφατικό τρόπο και με εμφάνιση που θύμισε τις χρυσές εποχές του Γιόχαν Κρόιφ, ο Αγιαξ κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 1-4, αποκλείοντάς την μετά από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις (τέσσερις από το 2014) και με τη βαρύτερη ήττα στην ιστορία της στο κύπελλο πρωταθλητριών. Την ίδια ώρα, η Τότεναμ πήρε το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης νικώντας ξανά την Ντόρτμουντ (0-1).

Προερχόμενος από την ήττα με 1-2 στο Αμστερνταμ, ο «Αίαντας» πραγματοποίησε ένα συγκλονιστικό πρώτο ημίχρονο στη Μαδρίτη. Μόλις από το έβδομο λεπτό προηγήθηκε με το γκολ του Ζίγεχ, ενώ στο 18΄ με τον Νέρες, έπειτα από τη μοναδική ατομική προσπάθεια και ασίστ του Τάντιτς, διπλασίασε τα τέρματά του. Στον αντίποδα, η «Βασίλισσα» έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, καθώς είχε δύο δοκάρια, όπως επίσης και δύο αναγκαστικές αλλαγές. Ο Αγιαξ ήταν ανώτερος και… θρασύς στα πρώτα 45 λεπτά και δίκαια προηγήθηκε με 0-2.

Η εκπληκτική εμφάνιση του Τάντιτς και της ολλανδικής ομάδας δεν ολοκληρώθηκε όμως εκεί. Στο 62΄, ο Σέρβος παίκτης έκανε το 0-3 με σουτ-οβίδα εκτός περιοχής, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το έργο της Ρεάλ. Στο ξεκίνημα της φάσης η μπάλα φάνηκε να περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου, όμως έπειτα από τετράλεπτη εξέταση του VAR, ο διαιτητής Μπριχ έδειξε σέντρα. Στο 70΄ με τον Ασένσιο, η Ρεάλ μείωσε σε 1-3, όμως μόλις η απάντηση ήταν άμεση, δύο λεπτά αργότερα ο Σένε με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ (και ευθύνη του Κουρτουά) «έγραψε» το τελικό 1-4. Ηδη, τα μαδριλένικα ΜΜΕ έκαναν λόγο από χθες βράδυ για επιστροφή του Μουρίνιο στη Ρεάλ και όλα δείχνουν ότι η αλλαγή σελίδας στη «Βασίλισσα» θα έχει θερμά επεισόδια.

Το 3-0 του πρώτου γύρου ήταν αρκετό για την Τότεναμ στη Γερμανία, καθώς η Ντόρτμουντ δεν βρήκε τους τρόπους να διασπάσει την άμυνα των Αγγλων. Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές προσπάθειες, αλλά ο Γιορίς βρισκόταν σε εξαιρετική βραδιά και κρατούσε το «μηδέν». Με το ξεκίνημα του β΄ μέρους, η Τότεναμ πέτυχε και το 0-1 χάρη στο τρομερό πλασέ του Κέιν και έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες των Γερμανών.

Τα σημερινά ματς

Μια αποδεκατισμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει κυρίως τον νου της στο πρωτάθλημα πια, ώστε να σφραγίσει το εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, πρόκειται να αντιμετωπίσει απόψε στο «Παρκ ντε Πρενς» η Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας και τεράστιο προβάδισμα από το 2-0 στον πρώτο αγώνα στο Ολντ Τράφορντ.

Οι ανυπέρβλητοι στην έδρα τους Παριζιάνοι θα έχουν απόψε μια Γιουνάιτεντ χωρίς τον τιμωρημένο Πολ Πογκμπά και τους τραυματίες Νεμάνια Μάτιτς, Αλέξις Σάντσες, Αντερ Ερέρα, Χουάν Μάτα, Αντονί Μαρσιάλ και Τζέσι Λίνγκαρντ. Ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ πάντως είπε ότι η ομάδα του είναι ικανή να ανατρέψει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το 0-2 στην Αγγλία, τονίζοντας τις δυνατότητές της στους εκτός έδρας αγώνες.

«Νικήσαμε την Αρσεναλ, την Τσέλσι και την Τότεναμ εκτός έδρας κι αυτό μας δίνει την αυτοπεποίθηση να τα πάμε καλά. Θα πρέπει όμως να σκοράρουμε πρώτοι», είπε ο Νορβηγός προπονητής της Γιουνάιτεντ. Πάνω από όλα είναι όμως θέμα περηφάνιας, τόνισε: «Η περηφάνια μας πληγώθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι κι έτσι θα δούμε παίκτες έτοιμους να τα δώσουν όλα».

Την ίδια ώρα στην Πορτογαλία η Πόρτο υποδέχεται τη Ρόμα στη ρεβάνς της ισχνής νίκης με σκορ 2-1 των Ιταλών στη Ρώμη. Ο αγώνας αυτός έχει ιδιαίτερη σημασία για τον προπονητή των Ρωμαίων, Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο, καθώς στην Ιταλία θεωρείται ότι θα χάσει τη δουλειά του εάν η Ρόμα μείνει εκτός προημιτελικών, με φαβορί να τον διαδεχθεί τον… Πορτογάλο Πάουλο Σόουζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή