Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά συνεργού του Ανις Αμρι

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά συνεργού του Ανις Αμρι

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Κατηγορίες εις βάρος ενός 31χρονου Ρώσου υπηκόου, συνεργού του Ανις Αμρι, ο οποίος πραγματοποίησε επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πρωτεύουσας στα τέλη του 2016, απήγγειλαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Βερολίνο. Ο Μάγκομεντ Αλι Σ. τελεί από τον Αύγουστο υπό έρευνα από τις αρχές. Στόχος του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ή έστω να τους τραυματίσει. Εκτός από τον Αμρι, στην επίθεση επρόκειτο να συμμετάσχει ένας συνεργός, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στη Γαλλία. Στην κατοικία του 31χρονου από το Νταγκεστάν φέρεται πως είχε αποθηκευτεί τον Οκτώβριο του 2016 σημαντική ποσότητα της εκρηκτικής ύλης ΤΑΤΡ, η οποία ωστόσο δεν έχει βρεθεί έως σήμερα.

Κατά την αναζήτηση συνεργών ήρθε σε επικοινωνία με τον Αμρι, ο οποίος διέκοψε στη συνέχεια τις επαφές. Στις 19/12 ο Αμρι οδήγησε ένα φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι. Περισσότεροι από 70 τραυματίστηκαν. Ο Αμρι πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία στην Ιταλία μερικές ημέρες μετά την επίθεση. Προς το παρόν οι εισαγγελείς ή το αρμόδιο δικαστήριο του Βερολίνου δεν έχουν σχολιάσει την είδηση για την απαγγελία κατηγοριών. Το 2016 ενημερώθηκαν για πιθανές επαφές του Αμρι οι αρχές του Μαρόκου. Αυτό προκύπτει από τα αρχεία της αρμόδιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τα επιμέρους κρατίδια. Σύμφωνα με τα αρχεία, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από το γερμανικό πρακτορείο, ο Αμρι είναι ένας «ισλαμοναύτης» και θέλει να πραγματοποιήσει μια αποστολή, για την οποία αποφεύγει να μιλάει στο τηλέφωνο. Οι Μαροκινοί αξιωματούχοι είχαν ζητήσει τότε περαιτέρω στοιχεία για τον Αμρι καθώς και για έναν άλλο Μαροκινό και έναν Γαλλομαροκινό, οι οποίοι ανήκαν στον κύκλο των συνεργατών του. Πάνω από όλα τούς ενδιέφεραν πιθανές επικοινωνίες του με μέλη του Ι.Κ. σε Συρία, Λιβύη και Ιράκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή