Ευρωλίγκα: Ακόμη ένας τελικός για ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Ακόμη ένας τελικός για ΠΑΟ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χωρίς… ανάσα» από τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη στις Καναρίους Νήσους, ο Παναθηναϊκός στοχεύει στην τρίτη επικράτησή του, μακριά από το ΟΑΚΑ και έχοντας, σήμερα (19.15) απέναντί του την ουραγό της βαθμολογίας, Νταρουσάφακα (3 νίκες – 21 ήττες).

Εξι αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας και των 30 αγωνιστικών, οι «πράσινοι» θα δώσουν μία ακόμα «μάχη» επιβίωσης στο βαθμολογικό «σαφάρι» για την είσοδό τους στην πρώτη οκτάδα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ για να αποφύγουν τη μεγάλη αποτυχία του αποκλεισμού, αναλογικά με τον στόχο που είχαν στη φετινή περίοδο και ήταν συνυφασμένος με την επιστροφή στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης, ύστερα από 6 χρόνια.

Ο Αμερικανός τεχνικός του ΠΑΟ, Ρικ Πιτίνο, ήταν κατηγορηματικός για την κατοχή του ελέγχου του αγώνα από την ομάδα του, λόγω της σαφούς ποιοτικής ανωτερότητας.

«Πρέπει να βάλουμε την μπάλα στη ρακέτα και μετά αν υπάρχει σουτ μπορείς να το επιλέξεις. Σε κάθε επίθεση, η προτεραιότητά μας είναι να βάζουμε την μπάλα κοντά στο καλάθι. Δεν μπορείς να κάνεις συνέχεια τρίποντα, επειδή αυτό είναι κόντρα στα δυνατά στοιχεία της ομάδας. Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν παίξαμε καλά αλλά συνολικά παρουσιάζουμε σπουδαίο μπάσκετ. Είναι σημαντική η παρουσία των Κιλπάτρικ και Λάνγκφορντ», τόνισε ο Πιτίνο που συμπλήρωσε, όμως, ότι πιθανή ήττα του «Τριφυλλιού» στην Κωνσταντινούπολη, δεν μπορεί να αποτελέσει έκπληξη, επειδή πρόκειται για εκτός έδρας παιχνίδι.

«Η άποψή μου είναι ότι όταν έχεις δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια δεν μπορείς να έχεις απρόσμενο αποτέλεσμα. Στην έδρα σου την επόμενη εβδομάδα μπορείς να υποστείς μία έκπληξη. Σε ένα παιχνίδι μακριά από το σπίτι σου πρέπει να κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις», κατέληξε ο προπονητής του Παναθηναϊκού και ενώ η σημερινή αναμέτρηση έχει και πάλι τον χαρακτηρισμό «τελικού» και η αντίπαλός του, που έχει αποκλειστεί, έχει μοναδικό κίνητρο το γόητρό της…

Το ντέρμπι της Ρεάλ (3η θέση) με τη Φενέρμπαχτσε (1η θέση), στη Μαδρίτη, δεσπόζει στο σημερινό πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής και για την οποία θα παίξουν Zαλγκίρις -Χίμκι και Μπάγερν – Μακάμπι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή