Κεφάλαια 28 εκατ. δολ. για την ελληνική startup Blueground

Κεφάλαια 28 εκατ. δολ. για την ελληνική startup Blueground

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε φάση πλήρους ανάπτυξης εισέρχεται η ελληνική νεοφυής εταιρεία Blueground, καθώς χθες ολοκλήρωσε έναν ακόμη κύκλο χρηματοδότησης ύψους 20 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία σήκωσε άλλα 8 εκατ. δολ. μαζί με τα 12 εκατ. δολ. που είχε ανακοινώσει τον περασμένο Νοέμβριο και πλέον θεωρείται μια από τις ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες στην ελληνική startup σκηνή. Από την ίδρυσή της, το 2013, έχει αντλήσει χρηματοδότηση περίπου 28 εκατ. δολ., ενώ στην εταιρεία έχουν επενδύσει κατά καιρούς το ευρωπαϊκό fund VentureFriends, το αμερικανικό fund Endeavor Catalyst και το Jabbar Internet Group με έδρα τη Μέση Ανατολή. Η Blueground μισθώνει επιλεγμένα διαμερίσματα σε δημοφιλείς περιοχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα οποία επιπλώνει και εξοπλίζει πλήρως μετατρέποντάς τα σε διαμερίσματα υψηλής ποιότητας. Στη συνέχεια τα παρέχει σε όλους όσοι αναζητούν επιπλωμένο διαμέρισμα για να μείνουν από έναν μήνα έως και μερικά χρόνια. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζει στους ιδιοκτήτες ακινήτων σταθερό μηνιαίο εισόδημα αλλά και συμβόλαια μακράς διαρκείας.

Εκτός από το VentureFriends, το Jabbar Internet Group και ορισμένους angel investors, στη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. δολ. συμμετείχε και ο Κέβιν Ράιαν, ιδρυτής μερικών από τις πιο επιτυχημένες startup παγκοσμίως. Παράλληλα, αναμένεται να ενταχθεί και στο διοικητικό συμβούλιο της Blueground. Ο Κέβιν Ράιαν είναι ιδρυτής νέων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, όπως η Gilt Groupe και η MongoDB, οι οποίες το 2011 και το 2013 αντίστοιχα συμπεριελήφθησαν στην κατηγορία «unicorns», δηλαδή η αξίας τους ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια. Παράλληλα, έχει σηκώσει πάνω από 700 εκατ. σε τουλάχιστον 40 γύρους χρηματοδότησης, ενώ η εταιρεία DoubleClick, στην οποία διετέλεσε CEO, εξαγοράστηκε από την Google για περισσότερα από 3 δισ. δολάρια.

Η Blueground, από την πλευρά της, εκτιμά ότι η συμμετοχή του κ. Ράιαν τη φέρνει ένα βήμα εγγύτερα στους στόχους που έχει θέσει για το μέλλον. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Κέβιν στην Blueground. Η εμπειρία του, σε συνδυασμό με την περαιτέρω επένδυση στην τεχνολογία, θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας: να ξεπεράσουμε τα 50.000 διαμερίσματα παγκοσμίως μέχρι το 2023», επισήμανε σε δήλωσή του ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO και συνιδρυτής της Blueground.

Η νεοφυής εταιρεία διαχειρίζεται πάνω από 1.800 υψηλής ποιότητας διαμερίσματα σε εννέα πόλεις παγκοσμίως, 500 από τα οποία στην Αθήνα, και έχει κατορθώσει να τριπλασιάσει τον τζίρο της σε ετήσια βάση. Επιπλέον, μετρά ήδη 300 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 140 απασχολούνται στην Ελλάδα. Από το 2016 η Blueground έχει λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης των επενδυτών αντλώντας χρηματοδότηση 1,3 εκατ. δολ., 6,2 εκατ. δολ. το 2017 και 20 εκατ. δολ. το 2018. «Με τη χρηματοδότηση που λάβαμε συνεχίζουμε την πορεία μας προς την επίτευξη των τριών βασικών μας στόχων: την περαιτέρω επέκταση του κύκλου εργασιών μας, τη συνεχή βελτίωση του προϊόντος μας και τη δημιουργία ενός οργανισμού που προσελκύει και αναπτύσσει ταλαντούχους επαγγελματίες», επισημαίνει στην «Κ» εκπρόσωπος της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή