Κάτω από τα ραντάρ…

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν μικρογεγονότα, δηλώσεις ή παρεμβάσεις που δεν «τα πιάνει» ο μέσος πολίτης και συχνά περνούν κάτω από τα ραντάρ των μίντια. Πολλές φορές όμως αυτά τα «μικρογεγονότα», οι ενέργειες, οι δηλώσεις και οι παρεμβάσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί είτε δημιουργούν κλίμα είτε πλέκουν ένα δίχτυ επιπτώσεων, είτε στέλνουν μηνύματα είτε επηρεάζουν αδιόρατα καταστάσεις. Ιδιαίτερα σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και επικρατεί ακραία πόλωση με επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών. Ενα απάνθισμα τέτοιων μικρογεγονότων, ενεργειών, δηλώσεων και παρεμβάσεων των τελευταίων ημερών ίσως ωθεί ενδιαφερόμενους πολίτες σε κάποιες σκέψεις, δεύτερες αναγνώσεις ή σε ορισμένα συμπεράσματα (με δική τους ευθύνη όμως). Με αυτήν την έννοια μπορεί να είναι χρήσιμο, λόγω ακριβώς της προεκλογικής περιόδου, ασχέτως πότε ακριβώς θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές. Χωρίς λοιπόν χρονολογική σειρά και δίχως απαραίτητα συναφή μεταξύ τους, αξίζουν επισήμανσης τα εξής:

– Η απόπειρα του Ευ. Αντώναρου, συνομιλητή του Αλ. Τσίπρα και μόνιμου επικριτή του Κυρ. Μητσοτάκη να οργανώσει «κίνηση» –με τις ευλογίες ασφαλώς του πρωθυπουργού– με στόχο να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές, μήπως και κόψει ψήφους από τη Ν.Δ.

– Η αντίστοιχη συμφωνία Π. Καμμένου και Τ. Μπαλτάκου να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις προσεχείς ευρωεκλογές, κόβοντας πιθανώς ψήφους από Ν.Δ., αλλά και Χρυσή Αυγή. Αγνωστο αν έχουν τις ευλογίες του Μαξίμου, μάλλον όχι.

– Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον Κυρ. Βελόπουλο, αυτόν που πουλάει επιστολές του Ιησού, να βρίσκεται κοντά στο όριο του 3%, αποδεικνύοντας ότι το κοινό των ψεκασμένων είναι πάντα εδώ.

– Η ημερίδα του Ατλαντικού Συμβουλίου περί παραπληροφόρησης στην Αθήνα και η δήλωση του πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ που μεταξύ άλλων είπε ότι στο παρελθόν υπήρξαν ενδείξεις χειραγώγησης των πληροφοριών από τη Ρωσία στην Ελλάδα και ρωσικές προσπάθειες υπονόμευσης του ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά δεν έχει δει ενδείξεις (ρωσικών) προσπαθειών για ανάμειξη στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας. Προσθέτοντας όμως ότι οι ισχυροί δημοκρατικοί θεσμοί της Ελλάδας και ο ελεύθερος Τύπος της πρέπει να αυξήσουν την επαγρύπνησή τους ώστε να βρίσκονται σε συναγερμό και σε θέση να αντιδράσουν, αν χρειαστεί. Με τη σημείωση ότι εκδήλωση και δηλώσεις συνέπεσαν με την επιστροφή του Κυρ. Μητσοτάκη από τη Ρωσία…

– Η πρωτοβουλία του Κυρ. Μητσοτάκη να ζητήσει την αποπομπή του κόμματος του Β. Ορμπαν της Ουγγαρίας από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ενόψει ευρωεκλογών, αντιδρώντας προφανώς στην προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να εμφανίσει «ακροδεξιά» τη Ν.Δ. Και από κοντά οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη που διαλαλεί ότι το κόμμα της, ως απολύτως φιλοευρωπαϊκό, δικαιούται (για να ακούν οι «φιλοσυριζαίοι» ξένοι πρεσβευτές στην Αθήνα) να έχει αντιρρήσεις και διαφωνίες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ίδια βλέπει εκλογές τον Οκτώβριο.

– Το πόρισμα των εισαγγελέων για την τραγωδία στο Μάτι που στοιχειώνει την κυβέρνηση.

– Η συσπείρωση του ΚΙΝΑΛ, που αναγκάζει τον Αλ. Τσίπρα να μετριάσει την επιθετική ρητορική του.

Σκέψεις και συμπεράσματα δικά σας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή