Στο αρχείο η υπόθεση των δύο Ελλήνων που είχαν συλληφθεί στον Έβρο από Τούρκους

Στο αρχείο η υπόθεση των δύο Ελλήνων που είχαν συλληφθεί στον Έβρο από Τούρκους

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αρχείο η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Κούκλατζη και Μητρετώδη που είχαν συλληφθεί στον Έβρο από Τούρκους, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει στη βουλή, βουλευτές της ΝΔ.

Η ερώτηση αφορούσε τα αποτελέσματα της ΕΔΕ για το περιστατικό, το αν υπήρξαν ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα ή άλλου είδους διοικητικές ευθύνες και σε ποιους αποδόθηκαν και τέλος, αν επιβλήθηκαν ποινές ή άλλου είδους κυρώσεις και σε ποιους.

Η απάντηση του κ. Αποστολάκη:

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Βασίλειος Κικίλιας με θέμα «Αποτελέσματα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο» σας γνωρίζω ότι η υπόθεση έχει διερευνηθεί ως προς την ποινική της αξιολόγηση από την αρμόδια Στρατιωτική Εισαγγελία και έχει τεθεί στο αρχείο.

Σχετικά με τη διενεργηθείσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) αξιολογήθηκε συνολικά και ανελήφθησαν οι δέουσες ενέργειες, πλην όμως ο φάκελος έχει διαβάθμιση απορρήτου και για τον λόγο αυτόν τα στοιχεία του δεν κοινοποιούνται δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή