Τελετουργικά στο αυτοκρατορικό παλάτι του Τόκιο για την παραίτηση του Ακιχίτο (φωτογραφίες)

Τελετουργικά στο αυτοκρατορικό παλάτι του Τόκιο για την παραίτηση του Ακιχίτο (φωτογραφίες)

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ακιχίτο ξεκίνησε μία σειρά τελετουργιών, όπως επιβάλει το πρωτόκολλο, εν όψει της παραίτησής του στα τέλη Απριλίου και την παράδοση του θρόνου στον διάδοχό του, πρίγκιπα Ναρουχίτο.

Τελετουργικά στο αυτοκρατορικό παλάτι του Τόκιο για την παραίτηση του Ακιχίτο (φωτογραφίες)-1

Ο 85χρονος Ακιχίτο θα γίνει ο πρώτος Ιάπωνας αυτοκράτορας που παραιτείται από τον θρόνο των Χρυσανθέμων τα τελευταία σχεδόν 200 χρόνια και για τον σκοπό αυτό το ιαπωνικό Κοινοβούλιο θέσπισε ειδικό νόμο, που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτή την περίπτωση. 

Τελετουργικά στο αυτοκρατορικό παλάτι του Τόκιο για την παραίτηση του Ακιχίτο (φωτογραφίες)-2

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Ιάπωνα αυτοκράτορα πριν παραιτηθεί ήταν στις 2 Ιανουαρίου, στην τελευταία του δημόσια ομιλία του για τη νέα χρονιά, όπου εξέφρασε τις ευχές του για ειρήνη και ευτυχία, ενώ πάνω από 110.000 πολίτες είχαν κατακλύσει τους κήπους των αυτοκρατορικών Ανακτόρων

Τελετουργικά στο αυτοκρατορικό παλάτι του Τόκιο για την παραίτηση του Ακιχίτο (φωτογραφίες)-1

Ο χαμηλών τόνων και εξαιρετικά δημοφιλής Ακιχίτο, έχει εργαστεί επί δεκαετίες στη χώρα του και στο εξωτερικό να καταπραΰνει τις πληγές του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ο οποίος διεξάχθηκε στο όνομα του πατέρα του, Χιροχίτο είναι ο πρώτος Ιάπωνας αυτοκράτορας που ποτέ δεν θεωρήθηκε θεός. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή