Προειδοποίηση ΕΕ: «Πιο υψηλός από ποτέ» ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία – Live η συζήτηση στη Βουλή

Προειδοποίηση ΕΕ: «Πιο υψηλός από ποτέ» ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία – Live η συζήτηση στη Βουλή

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κίνδυνος της αποχώρησης της Βρεατανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία είναι πιο υψηλός από ποτέ, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ μια μέρα μετά την καταψήφιση της συμφωνίας διαζυγίου στην οποία κατέληξε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι από το βρετανικό κοινοβούλιο. 

«Εαν το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί ακόμη να αποχωρήσει από την Ε.Ε. με ομαλό τρόπο, αυτή η συμφωνία είναι – και θα παραμείνει – η μόνη πιθανή συμφωνία», πρόσθεσε ο Μπαρνιέ από το Στρασβούργο επισημαίνοντας πως «μόνο η Βρετανία μπορεί να βρει τη λύση από το αδιέξοδο». «Η Ε.Ε. δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο» για να πείσει τους Βρετανούς βουλευτές να στηρίξουν τους όρους που έχουν συμφωνηθεί για το Brexit, υπογράμμισε. 

Ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας παρατείνει την αβεβαιότητα στη Βρετανία, ενώ τόνισε ότι αναμένουν να τους ενημερώσει η βρετανική κυβέρνηση για το πως επιθυμούν να προχωρήσουν. 

Τη δυσαρέσκειά του σχετικά με την απόφαση των Βρετανών βουλευτών να καταψηφίσουν τη «βελτιώμενη συμφωνία» της πρωθυπουργού με τις Βρυξέλλες εξέφρασε ο κ. Μπαρνιέ αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, τονίζοντας «οι προετοιμασίες μας για "no-deal" είναι τώρα πιο σημαντικές από ποτέ».

Νωρίτερα, ο Μπαρνιέ είχε επισημάνει ότι η Βρετανία θα λάβει μια μεταβατική περίοδο στη μετά-Brexit εποχή, μόνο αν η Βουλή των Κοινοτήτων επικυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης. «Να είμαι ξεκάθαρος: η μόνη νομική βάση για μια μετάβαση είναι η Συμφωνία Αποχώρησης. Καμία συμφωνία για αποχώρηση σημαίνει καμία μετάβαση», ανέφερε ο Μπαρνιέ με ανάρτησή του στο Twitter.


Διαβάστε σχετικά:

 Βρετανία: Η επόμενη μέρα ενός «άτακτου» Brexit

Απερρίφθη η πρόταση Μέι για το Brexit – Ετοιμη και για έξοδο χωρίς συμφωνία δηλώνει η Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή