Με πολλά «μποφόρ» η συνεδρίαση της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

Με πολλά «μποφόρ» η συνεδρίαση της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση επικράτησε σε αρκετά σημεία της πολύωρης συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να παρεμβαίνει πυροσβεστικά ώστε να πέσουν οι τόνοι. Ενα από τα επεισόδια σημειώθηκε όταν η βουλευτής κ. Καββαδία άφησε αιχμές για life style συμπεριφορά που εκθέτει την παράταξη, αλλά και για σπάσιμο του εμπάργκο στον ΣΚΑΪ, φωτογραφίζοντας την πρώην βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων κ. Μεγαλοοικονόμου.

Η τελευταία απάντησε, απειλώντας ακόμα και με παραίτηση, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, και σημειώνοντας πως ήδη έχει ψηφίσει πράγματα με τα οποία διαφωνούσε, επέλεξε ωστόσο «να πάει με τους τίμιους». Σε κάποιο σημείο παρενέβη ο κ. Πολάκης, παίρνοντας εμμέσως θέση υπέρ της κ. Μεγαλοοικονόμου, τονίζοντας πως «δεν είναι σωστό να κουνάμε το δάχτυλο», καθώς εντός της Κ.Ο. υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Η κ. Καββαδία ανταπάντησε πως η Κ.Ο. είναι χώρος για άσκηση κριτικής και δεν θα απολογηθεί για αυτό.

Πιο «σοβαρή» κρίνεται η διαφωνία μεταξύ του τέως και του νυν υπουργού Δικαιοσύνης. Ο κ. Κοντονής –που είχε διαφοροποιηθεί και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης– πήρε θέση για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, «καρφώνοντας» τον διάδοχό του, αφού, όπως είπε, ο ίδιος ως υπουργός «σκόνταψε» στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Ο κ. Καλογήρου απάντησε με «απολογητική» διάθεση λέγοντας πως οι προτάσεις θα κριθούν και από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στο θέμα του «Δρομέα», λέγοντας πως η κ. Ζορμπά δεν μπορεί να διαψεύδει τον κ. Βαρώτσο. Αξιοσημείωτη και η προσπάθεια να μεταπεισθούν οι κ.κ. Μιχελογιαννάκης και Κασσιμάτη, που είχαν καταψηφίσει το άρθρο 3 για το ουδετερόθρησκο. Η διάταξη –εμβληματικής σημασίας για τον ΣΥΡΙΖΑ– είχε περάσει τελικά με την ψήφο του Γρ. Ψαριανού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή