«Πρεμιέρα» για το γραφείο κτηματογράφησης στο Γαλάτσι

«Πρεμιέρα» για το γραφείο κτηματογράφησης στο Γαλάτσι

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κύριος Χρήστος ήταν από τους προνοητικούς και… προετοιμασμένους. Στις 7 το πρωί βρισκόταν ήδη στο Ολυμπιακό Κλειστό στο Γαλάτσι, μία ώρα πριν από την έναρξη λειτουργίας του γραφείου κτηματογράφησης, έχοντας μαζί του έναν φάκελο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Προς έκπληξή του, δεν ήταν μόνος. Αρκετές δεκάδες πολίτες είχαν σπεύσει από νωρίς προκειμένου να εξυπηρετηθούν ξεκούραστα κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του κεντρικού γραφείου κτηματογράφησης. «Πήγα έτοιμος», λέει ο κ. Χρήστος. «Με τη βοήθεια τοπογράφου είχα ήδη επισκεφθεί τα τρία χωράφια που έχω να δηλώσω στη Φθιώτιδα, είχα βρει συντεταγμένες και ακριβή έκταση, είχα μαζί αντίγραφα από τους τίτλους και όλα τα χαρτιά. Με το που πήγα, βρήκα σε ποιο τραπεζάκι εξυπηρετούσαν τη Φθιώτιδα και μέσα σε 25 λεπτά είχα κάνει τις δηλώσεις ιδιοκτησίας. Μέχρι να φύγω, το γραφείο είχε γεμίσει με κόσμο».

Σύμφωνα με την Ελληνικό Κτηματολόγιο, χθες, κατά την πρώτη ημέρα πλήρους λειτουργίας του γραφείου κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, το επισκέφθηκαν 1.200-1.300 πολίτες. Πολλοί ήταν έτοιμοι για να υποβάλουν δήλωση και το μόνο στο οποίο χρειάζονταν βοήθεια ήταν ο εντοπισμός του ακινήτου. Βέβαια, αν για έναν πολίτη σωστά προετοιμασμένο, όπως ο κ. Χρήστος, χρειάζεται περίπου μισή ώρα, είναι σίγουρο ότι οι χρόνοι εξυπηρέτησης επιδέχονται βελτίωση.

Στο κεντρικό γραφείο κτηματογράφησης εξυπηρετούνται 19 νομοί (περιφερειακές ενότητες): Βοιωτία, Φωκίδα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα και Εύβοια, Λευκάδα, Σάμος, Ικαρία και Χίος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως και Ρόδος, Θάσος, Ροδόπη, Δράμα και Ξάνθη, Χαλκιδική και Πιερία. Να σημειωθεί ότι οι περιφερειακές ενότητες Λασιθίου και Μεσσηνίας τελικά δεν θα εξυπηρετηθούν από το γραφείο στο Γαλάτσι, αλλά από γραφείο κτηματογράφησης στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24, στο κέντρο της Αθήνας (από την Παρασκευή 22 Μαρτίου). Επίσης, όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης εξυπηρετούνται από το Γραφείο Κτηματογράφησης Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 90 – Porto Center). Το κεντρικό γραφείο στο Γαλάτσι λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και την Τετάρτη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Το Ολυμπιακό Κλειστό εξυπηρετείται από δύο λεωφορειακές γραμμές: τη γραμμή 444 (Χαλάνδρι – Γαλάτσι – Ανω Πατήσια), που συνδέεται με τον σταθμό του ηλεκτρικού στα Πατήσια και με τη στάση μετρό στο Χαλάνδρι, και τη γραμμή 608, η οποία ξεκινά από το Ολυμπιακό Κλειστό Γαλατσίου και μέσω του κέντρου (Πατησίων – Ακαδημίας – Βασιλίσσης Σοφίας) καταλήγει στου Ζωγράφου.

«Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στη διαδικασία συλλογής δηλώσεων κτηματολογίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, ώστε να καρπωθούν τα οφέλη από ένα σύγχρονο και ασφαλές σύστημα καταγραφής και δημοσιότητας των δικαιωμάτων της ακίνητης περιουσίας τους», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικό Κτηματολόγιο, Βύρωνας Νάκος.

Δικαιολογητικά

Η Ε.Κ. συνιστά στους πολίτες να έχουν μαζί τους απλά φωτοαντίγραφα του τίτλου τους (π.χ. συμβόλαιο), του πιστοποιητικού μεταγραφής, του τοπογραφικού (εάν υπάρχει), του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους καθώς και εγγράφου με τον ΑΦΜ τους (π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή