Ο Γ. Κυρίτσης απολογείται: Λανθασμένη η δήλωσή μου για τις μολότοφ

Ο Γ. Κυρίτσης απολογείται: Λανθασμένη η δήλωσή μου για τις μολότοφ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε – ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματός του – για την δήλωσή του ότι «δεν θυμάται να πέθανε κανείς από μολότοφ», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης απολογείται και χαρακτηρίζει «λανθασμένη» την αναφορά του.

«Όταν μου ζητήθηκε από την ΕΡΤ να σχολιάσω τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με τις μολότοφ, είχα στο μυαλό μου τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου», ανέφερε ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στο ethnos.gr και συνέχισε:

«Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά τη δήλωσή του υπογράμμισε:

«Θεωρώ δικαιολογημένη την αντίδραση που προκλήθηκε κι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ. Να σημειώσω με την ευκαιρία ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα – και μάλιστα βαρύ – την απλή κατοχή κι όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή