Πρόσωπα της Παρασκευής

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Αθήνα θα βρεθεί ο πολυβραβευμένος Ιταλός συγγραφέας Κλάουντιο Μάγκρις  (φωτ.). Την Τετάρτη 7 Απριλίου θα παραστεί στο Ωδείο Αθηνών, σε εκδήλωση που πραγματοποιείται με τη στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και τις εκδόσεις Καστανιώτη. Μέσα στο 2019 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ένας τόμος αφηγημάτων του με τίτλο «Στιγμιότυπα».

(…) «Αυτή είναι συμβολικά μια πολύ σημαντική απόφαση για όλα τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, γεγονός που θα επιτρέψει ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία λόγου», δήλωσε ο σκηνοθέτης Φρανσουά Oζόν σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, μετά την ανακοίνωση της απόφασης εναντίον του καρδινάλιου Φιλίπ Μπαρμπαρίν. Ο Μπαρμπαρίν κρίθηκε ένοχος για την κάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε στις 7/3 στη Λυών.

(…) Το Εθνικό Μουσείο Ρικς της Ολλανδίας άρχισε διαπραγματεύσεις με τη Σρι Λάνκα και την Ινδονησία για να επιστρέψει έργα που η Ολλανδία πήρε όταν οι δύο χώρες ήταν αποικίες της. Ο διευθυντής του μουσείου Τάκο Ντίμπιτς δήλωσε πως αποτελεί «ντροπή το ότι η Ολλανδία για τόσα χρόνια ήταν απρόθυμη να επιστρέψει αντικείμενα που είχε πάρει από πρώην αποικίες της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή