Έρευνα για τον αλεξιπτωτιστή που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή» – Τι αναφέρει το ΥΠΕΘΑ

Έρευνα για τον αλεξιπτωτιστή που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή» – Τι αναφέρει το ΥΠΕΘΑ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται Διοικητική εξέταση από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, όσον αφορά στο περιστατικό του αλεξιπτωτιστή που πραγματοποίησε πτώση τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ παράλληλα την κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, ο στρατιώτης (ΚΔ) Μ. Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων.

«Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει», τονίζεται στο τέλος της ανακοίνωσης του ΓΕΣ.

Από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας διευκρινίζεται ότι «ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου "Μακεδονία Ξακουστή" από τις Στρατιωτικές Μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή