80 χρoνια πριν… 15-3-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ: Η σλοβακική Δίαιτα ανεκήρυξε την ανεξαρτησίαν του σλοβακικού κράτους […] Η νέα σλοβακική Κυβέρνησις απηύθυνε προς τον Καγκελλάριον Χίτλερ τηλεγράφημα, ζητούσα την προστασίαν του Ράιχ υπέρ της Σλοβακίας. Οι περί την Βιλελμστράσε κύκλοι εβεβαιώσαν ότι η προστασία του Ράιχ δεν θα λείψη από την Σλοβακίαν. […] Το μέγα γεγονός του 24ώρου μετά την ανακήρυξιν της ανεξαρτησίας του Σλοβακικού κράτους και τον σχηματισμόν της Κυβερνήσεως Τίσζο, υπήρξεν η εισβολή του γερμανικού στρατού εις την τσεχικήν επικράτειαν και του ουγγρικού εις την Καρπαθοουκρανίαν. [φωτ. Γερμανικά στρατεύματα εισέρχονται στην Πράγα].

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ: Ο νέος Νόμος διά τας ακτοπλοϊκάς συγκοινωνίας της χώρας, […] μετ’ ολίγας ημέρας θα τεθή εν ισχύι. […] Το πνεύμα της δοθείσης λύσεως είναι να ανορθωθούν τα ναυτιλιακά μας πράγματα διά των ιδικών μας μέσων και να αποφευχθή κάθε δέσμευσις προς ξένους […] Ο νέος Νόμος απέδειξεν ότι είναι εφικτή η ανόρθωσις της επιβατηγού ναυτιλίας μας διά των ελληνικών κεφαλαίων και της ελληνικής εργασίας […]. [φωτ. Αρχείο Ν. Πολίτη].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή