Οριστικό «όχι» του Πανεπιστημίου Πατρών στον Κ. Γαβρόγλου

Οριστικό «όχι» του Πανεπιστημίου Πατρών στον Κ. Γαβρόγλου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικό είναι το «όχι» του Πανεπιστημίου Πατρών στην πρόταση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για απορρόφηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, στην οποία επιβεβαιώθηκε η άρνηση των τμημάτων και των Σχολών στο σχέδιο του Κ. Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, δημιουργούνται τμήματα Εφαρμοσμένης Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας (το οποίο θα απορροφήσει το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών), Τμήμα Νομικών Σπουδών, ενώ στο Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας μεταφέρονται τμήματα Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

Ήδη από ημέρες, η πλειονότητα των τμημάτων – περί τα 20 σε σύνολο 24 – και των σχολών του Πανεπιστημίου Πατρών με αποφάσεις τους είχαν απορρίψει το σχέδιο.

Μάλιστα, ακόμα και το τμήμα Ιατρικής, όπου διδάσκει η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, η οποία είναι θετική στην πρόταση Γαβρόγλου, απέρριψε την εν λόγω πρόταση.

Τελικά, για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση της ακαδημαϊκής ηγεσίας του Ιδρύματος, Πρυτανικό Συμβούλιο και Κοσμήτοιρρες, με τον κ. Γαβρόγλου για να συζητηθεί η αναδιάρθρωση του Πανεπιστημίου Πατρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή