Μέγαρο Μουσικής: Ο άνθρωπος ως αντικείμενο παρατήρησης

Μέγαρο Μουσικής: Ο άνθρωπος ως αντικείμενο παρατήρησης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mια ιδιαίτερη θεατρική παράσταση παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής κάτω από την επιφάνεια της Γης. «Το πείραμα», το έργο της Ζέτης Φίτσιου, που φέρνει τον άνθρωπο σε ρόλο παρατηρητή και αντικείμενο παρατήρησης, παρατείνεται στην Underground σκηνή της αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη» μετά τις sold out παραστάσεις της χειμερινής σεζόν που ανακοίνωσε το Μέγαρο. Στην υπόθεση του έργου μια οικογένεια ζει μέσα σε μια διαφανή σφαίρα. Ενας επιστήμονας παρατηρεί τη συμπεριφορά τους άλλοτε φανερά και άλλοτε όχι. Το βλέμμα του είναι αυτό που επηρεάζει τη συμπεριφορά των ατόμων, όπως γίνεται με τα ηλεκτρόνια στο πείραμα της «διπλής σχισμής», που δείχνει πώς τα σωματίδια της ύλης εμφανίζουν δύο ιδιότητες και αλλάζουν τη φύση τους.

Η ιδιαίτερη συνθήκη του πειράματος αλλάζει τις ισορροπίες, τις προτεραιότητες και βέβαια τη συμπεριφορά της οικογένειας που βρίσκεται υπό παρακολούθηση ή και υπό κράτηση. Η δράση εκτυλίσσεται σε μια διάφανη σφαίρα με ένα video art σκηνικό και ειδικό φωτιστικό σχεδιασμό που δημιουργεί ατμοσφαιρική συνθήκη παρατήρησης. Σκηνοθετεί ο Ανδρέας Φλουράκης και πρωταγωνιστούν οι Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Πέτρος Λαγούτης, Φαίη Ξυλά και Μενέλαος Χαζαράκης.

​​«Το πείραμα», Υποσκήνιο Β΄ Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη», Μέγαρο Μουσικής, 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή