Α. Τσίπρας για Brexit: «Η περιχαράκωση και η φοβικότητα δεν οδηγούν πουθενά»

Α. Τσίπρας για Brexit: «Η περιχαράκωση και η φοβικότητα δεν οδηγούν πουθενά»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για το Brexit, την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, τις σχέσεις με την Κίνα και την κλιματική αλλαγή, συζητήσαμε χτες και σήμερα, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Αναφορικά με το Brexit χθες πήραμε μια καθαρή απόφαση, είπε ο πρωθυπουργός και επισήμανε:

«Η δυσκολία που αντιμετωπίζει η Βρετανία στην απόφαση για την έξοδο από την ΕΕ αναδεικνύει το γεγονός ότι καμία λύση εθνικής περιχαράκωσης, καμία εθνική διέξοδος απέναντι σε υπαρκτές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι συλλογικά στην ΕΕ δεν είναι ούτε εύκολη ούτε γόνιμη».

Μίλησε για εξαιρετικά δύσκολο δρόμο και για τη Βρετανία και την ΕΕ.

Υπογράμμισε ευρύτερα το συμπέρασμα ότι ο δύσκολος μεν δρόμος, που μπορεί όμως να έχει μια προοπτική, είναι μέσα από την προσπάθεια εντός του πλαισίου της ΕΕ να δώσουμε συλλογικές λύσεις και μάλιστα προοδευτικές λύσεις. Τόνισε ότι η περιχαράκωση και η φοβικότητα δεν οδηγούν πουθενά.

Σημείωσε ότι και στο Brexit βλέπουμε ότι υπάρχουν δύο πρόσωπα της Ευρώπης, «το πρόσωπο της προοδευτικής Ευρώπης μέσα από την αναζήτηση δύσκολων δρόμων συλλογικών λύσεων και το πρόσωπο της συντηρητικής και φοβικής Ευρώπης που οδηγεί σε αδιέξοδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή