Συρία: «Οριστική νίκη επί του ΙΚ» ανακοίνωσαν οι Δημοκρατικές Δυνάμεις

Συρία: «Οριστική νίκη επί του ΙΚ» ανακοίνωσαν οι Δημοκρατικές Δυνάμεις

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάληψη της Μπαγκούζ, τελευταίου προπύργιου του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και την ολοκληρωτική νίκη κατά του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου ανακοίνωσαν οι Δημοκρατικές Στρατιωτικές Δυνάμεις της Συρίας, που επιχειρούσαν κατά του ISIS με την στήριξη των ΗΠΑ.

«Η Μπαγκούζ έχει απελευθερωθεί, και η στρατιωτική νίκη κατά του ΙΚ έχει επιτευχθεί», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter εκπρόσωπος του δημοκρατικού στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι την επικράτηση επί του ΙSIS είχε προαναγγείλει χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδος) και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκανε λόγο για «ήττα του Χαλιφάτου σε ποσοστό 100%».

Μάλιστα, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Φλόριντα, ο Τραμπ έδειξε στις κάμερες δύο χάρτες, συγκρίνοντας την παρουσία του ΙΚ στη Συρία, το 2016 και σήμερα.

«Μπορείτε να κρατήσετε τον χάρτη. Συγχαρητήρια… Καιρός ήταν», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους, μόλις αποβιβάστηκε από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή