Το τριήμερο 29-31 Μαρτίου το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

Το τριήμερο 29-31 Μαρτίου το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστρέφει για ένατη χρονιά το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, το τριήμερο πολυσυνέδριο που φιλοδοξεί να ενημερώσει τους νέους Ελληνες σχετικά με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες τού σήμερα και να αναδείξει την Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Μεταξύ 29 και 31 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενηθούν πάνω από 90 θεματικές ενότητες με μορφή πάνελ, σεμιναρίων και συζητήσεων στρογγύλης τραπέζης, με τη συμμετοχή 240 διακεκριμένων ομιλητών από αναγνωρισμένες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Στόχος του πολυσυνεδρίου, να μεταδώσει την επιχειρηματική σπίθα στη γενιά που θα διαμορφώσει την οικονομία του αύριο.

Οι επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές της σύγχρονης οικονομίας είναι πολύπλοκες και πολυδιάστατες, γεγονός που καθρεφτίζεται στο ευρύ φάσμα της ατζέντας του φετινού «Πανοράματος».

Ωστόσο, ξεχωριστό ρόλο έχει η πληροφορική και οι νέες τεχνολογίες, ως τιμώμενος κλάδος του ένατου πολυσυνεδρίου.

Από την ανάλυση δεδομένων μέχρι τη ρομποτική και από την κυβερνοασφάλεια μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη, οι θεματικές του συνεδρίου επικεντρώνεται στις βιομηχανίες του μέλλοντος, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό δεν καλύπτονται από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Ωστόσο, από την ατζέντα του συνεδρίου δεν λείπουν και οι παραδοσιακοί πυλώνες του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου, όπως η ναυτιλία και ο τουρισμός. Παράλληλα, πέρα από τομείς της οικονομίας, το πολυσυνέδριο περιλαμβάνει σεμινάρια και συζητήσεις που επικεντρώνονται στην οικοδόμηση χρήσιμων επαγγελματικών δεξιοτήτων, όπως η κατάλληλη δομή μιας επιτυχημένης startup εταιρείας ή ο αντίκτυπος της ψηφιακής επανάστασης στη σύγχρονη επιχείρηση.

Πέρα από το πλουσιότερο πρόγραμμα στα εννέα του χρόνια, το φετινό «Πανόραμα» αυξάνεται εκθετικά από όλες τις απόψεις. Οι διοργανωτές περιμένουν πάνω από 6.000 νέους συμμετέχοντες και προσφέρουν φέτος είκοσι παραπάνω σεμινάρια και συνεδρίες συγκριτικά με την περσινή, εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τριήμερου «Πανοράματος», γίνονται και οι αιτήσεις εγγραφής στον επιτυχημένο θεσμό «Business Days», που αφορά εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων που θα πραγματοποιηθούν σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις κατά το επόμενο διάστημα.

Ενα από τα επανειλημμένα συμπεράσματα από τα περισσότερα επιχειρηματικά συνέδρια είναι το χάσμα μεταξύ του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου. Ο εμπνευστής του «Πανοράματος», καθηγητής Ιορδάνης Λαδόπουλος, έχει αφιερώσει τέσσερις δεκαετίες από τη ζωή του προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτήν ακριβώς την πρόκληση και να διασυνδέσει το ελληνικό πανεπιστήμιο με τις επιχειρήσεις. Το «Πανόραμα» είναι η κορύφωση των προσπαθειών του, και αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις περσινών συμμετεχόντων, πρόκειται για μια συναρπαστική κορύφωση. «Κατάλαβα πόσο “μικρό” είναι το Μέγαρο Μουσικής για να καλύψει ένα τόσο ξεχωριστό και πολύ χρήσιμο “Πανόραμα”», αναφέρει με ενθουσιασμό ο Νικόλαος Κουτρόπουλος, περσινός σύνεδρος.

Το φετινό «Πανόραμα» ξεχωρίζει επίσης και τις ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα, ενώ παράλληλα επέλεξε την «Καθημερινή» ως τιμώμενο θεσμό, χάρη στα 100 της χρόνια στον κόσμο της δημοσιογραφίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή