Νίνα Σιμόν, Radiohead και Σίντι Λόπερ στο Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ

Νίνα Σιμόν, Radiohead και Σίντι Λόπερ στο Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα άλμπουμ "The Blueprint" του Jay-Z, "She’s So Unusual" του 1983 της Σίντι Λόπερ με την επιτυχία "Girls Just Want to Have Fun", καθώς και τα "Superfly" του Κέρτις Μέιφιλντ, "Sweet Caroline" του Νιλ Ντάιμοντ και το "Mississippi Goddam" της Νίνα Σιμόν ανήκουν πλέον στην πολιτιστική κληρονομιά των ΗΠΑ καθώς είναι μεταξύ των 25 ηχογραφήσεων που θα προστεθούν φέτος στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου – Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων των ΗΠΑ.

Τα κλασσικά άλμπουμ "A Love Supreme" του Τζον Κολτρέιν, το "OK Computer" του Radiohead και το "Soul Man" των Sam and Dave επίσης εγγράφηκαν στο Αρχείο.

Επίσης θα διαφυλαχθεί η ομιλία του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1968, δύο μήνες πριν από τη δολοφονία του Τζον Κένεντι.

H μεγάλη επιτυχία των Earth, Wind and Fire το single "September", η αυθεντική ηχογράφηση του μιούζικαλ Hair στο Μπρόντγουεϊ, το "La Bamba" του Ρίτσι Βάλενς, το "You Make Me Feel (Mighty Real)" του Σιλβέστερ και ένα σετ με τη μουσική του Schoolhouse Rock!, το "Raising Hell" των Run-D.M.C.’s , το "Rumours" των Fleetwood Mac και το "Le Freak" των Chic είναι μεταξύ των 525 ηχογραφήσεων που θεωρούνται «άξιες προστασίας λόγω της πολιτιστικής, ιστορικής και αισθητικής τους σημασίας για την καταγεγραμμένη ηχητική κληρονομιά του έθνους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εθνικού Αρχείου Ηχογραφήσεων.

Και άλλα είδη μουσικής έχουν συμπεριληφθεί στα Αρχεία: τζαζ (Dexter Gordon’s "Go"), κάντρι (Lefty Frizzell – "Long Black Veil") κλασική (Pablo Casal Bach Six "Cello Suites"), γκόσπελ (Deep River Boys- "They Look Like Men of War").

Το "The Blueprint" του Jay-Z κυκλοφόρησε το 2001 και είναι το πιο σύγχρονο έργο στον κατάλογο του 2019 με τα άλμπουμ που εγγράφονται στον Εθνικό Αρχείο Ηχογραφήσεων ενώ το παλαιότερο είναι μια συλλογή με τις παλαιότερες γνωστές ηχογραφήσεις τραγουδιών στη Γϊντις, που χρονολογούνται από το 1901 έως το 1905.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή