Έρχονται τα Prix Galien Greece 2019

13' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 4η φορά θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τα διεθνούς κύρους βραβεία Prix Galien, στις 11 Απριλίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα Prix Galien αποτελούν πια έναν καταξιωμένο θεσμό στη συνείδηση ερευνητών, οργανισμών και εταιριών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της καινοτόμου ιατρικής και φαρμακευτικής έρευνας παγκοσμίως.

Τα Prix Galien Greece καταξιώθηκαν την τελευταία εξαετία στη χώρα μας ως ο σημαντικότερος θεσμός αναφοράς για:

  • Τα επιτεύγματα της φαρμακευτικής έρευνας & καινοτομίας
  • Τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα της έρευνας Ελλήνων ερευνητών
  • Τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης, οργάνωσης και δράσεων των συλλόγων ασθενών της χώρας
  • Τις γενναίες προσφορές ξεχωριστών Ανθρώπων και Ιδρυμάτων στο σύστημα υγείας της χώρας, όπου η ανάδειξη και η συμβολική βράβευσή τους από τα Prix Galien Greece επιδιώκει να παρακινήσει και άλλους να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα

Στην 4η Τελετή Απονομής των Prix Galien Greece υποψήφιοι προς βράβευση είναι 26 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα και 23 Σύλλογοι Ασθενών. 

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Ξεχωριστό σταθμό στη διαδρομή του θεσμού στην Ελλάδα, αποτελεί φέτος το Ανθρωπιστικό Βραβείο «Pro Bono Humanum», που θα απονεμηθεί από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την τεράστια δωρεά του στο σύστημα υγείας της χώρας μας.

Μεγάλη τιμή αποτελούν για το θεσμό η παρουσία και οι τιμητικές βραβεύσεις δύο σπουδαίων και ξεχωριστών προσωπικοτήτων του απανταχού Ελληνισμού: του Dr. Albert Bourla, CEO Pfizer Inc., τον οποίο θα βραβεύσουμε ως τον «Διαπρεπή Έλληνα Ηγέτη» της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας και του σπουδαίου Έλληνα ερευνητή, Dr. Menelas N. Pangalos, FRSB FMedSci, EVP & President BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca, που θα τιμηθεί με το «Galien Scientific Research Award».

Τιμής Ένεκεν θα βραβεύσουμε επίσης τον Dr. Torsten Mau, Head of HP Supply & Global Quality, Boehringer-Ingelheim, για την στήριξη της οικονομίας της χώρας με την μεγαλύτερη επένδυση παραγωγής καινοτόμων προϊόντων στην Ελλάδα, με το εργοστάσιό της Boehringer Ingelheim στο Κορωπί. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ PRIX GALIEN GREECE

Ο θεσμός των βραβείων Prix Galien ξεκίνησε το 1970 στη Γαλλία, όταν ένας φαρμακοποιός, ο Roland Mehl θέλησε να προωθήσει τις σημαντικές προόδους που πραγματοποιούνται στη φαρμακευτική έρευνα.

Εκφράζουν μια συλλογική προσπάθεια διακεκριμένων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ή σώζουν ζωές, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων. Για αυτό το λόγο, χαρακτηρίζονται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εφάμιλλα των Βραβείων Νόμπελ στην φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ

Φαρμακευτικά βραβεία

Είκοσι έξι (26) φαρμακευτικά προιόντα & ιατρικά μηχανήματα θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien Greece 2019. Ακολουθούν όλες οι συμμετοχές με σύντομη αναφορά στην καινοτομία του κάθε υποψήφιου προϊόντος:

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

ASTRAZENECA | MSD

Δραστική ουσία | Olaparib

Καινοτομία

Το Olaparib είναι ένας από του στόματος αναστολέας της πρωτεΐνης PARP, η χρήση του οποίου είναι εγκεκριμένη για ασθενείς με υποτροπιάζοντα καρκίνο ωοθηκών. Με τον καινοτόμο μηχανισμού

δράσης του, το Olaparib επάγει το θάνατο των καρκινικών κυττάρων ενεργοποιώντας το μηχανισμό του synthetic lethality καθιστώντας τη διαδικασία επιδιόρθωσης του DNA ανενεργή. Κατά την κλινική εφαρμογή του μηχανισμού δράσης σε τυχαιοποιημένες, διπλά-τυφλές, πολυκεντρικές κλινικές δοκιμές Φάσης ΙΙ & Φάσης ΙΙΙ, το Olaparib παρουσίασε κλινικά σημαντικό όφελος σε ασθενείς με καρκίνο ωοθηκών, μαστού και προστάτη, ενώ παράλληλα διερευνάται η κλινική αξία του σε ασθενείς με καρκίνο παγκρέατος και μη-μικροκυτταρικό καρκίνο πνεύμονα.

PFIZER HELLAS

Δραστική ουσία | Ceftazidime & Avibactam

Καινοτομία

Οι λοιμώξεις από πολυανθεκτικά παθογόνα αποτελούν ένα μείζον υγειονομικό πρόβλημα παγκοσμίως, λόγω των ελάχιστων διαθέσιμων θεραπευτικών επιλογών και της υψηλής αποδιδόμενης θνητότητας. H κεφταζιντίμη- αβιμπακτάμη) είναι το 1ο αντιμικροβιακό που εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ για την αντιμετώπιση λοιμώξεων που οφείλονται σε Gram αρνητικούς μικροοργανισμούς, σε ενήλικες με περιορισμένες επιλογές θεραπείας. Η αβιμπακτάμη, χάρη στην καινοτόμο σύνθεση και μηχανισμό δράσης της, αποτελεί τον 1ο αναστολέα που προσδίδει σε μια β-λακτάμη δραστικότητα έναντι πολλαπλών πολυανθεκτικών μικροβίων, ακόμα και αυτών που είναι ανθεκτικά στις καρβαπενέμες (μέχρι πρότινος τελευταία γραμμή αντιβιοτικών), καθιστώντας το Ceftazidime & Avibactam πολύτιμη θεραπευτική επιλογή, ιδίως για την Ελλάδα.

ROCHE HELLAS

Δραστική ουσία | Alectinib

Καινοτομία

Το alectinib, το νέο standard of care, είναι ένας ισχυρός, εκλεκτικός, ενεργός στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) αναστολέας των υποδοχέων κινάσης τυροσίνης ALK και RET για τους ασθενείς 1ης γραμμής με Μη Μικροκυτταρικό Καρκίνο του Πνεύμονα (ΜΜΚΠ), οι όγκοι των οποίων ταυτοποιούνται ως ALK-θετικοί. Το alectinib, με βάση τη μελέτη ALEX, υπερτριπλασίασε την επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου (PFS) έναντι του crizotinib, σε 34,8 μήνες έναντι 10,9 μηνών αντίστοιχα. Το alectinib προστατεύει από την εμφάνιση νέων μεταστάσεων στο ΚΝΣ επιδεικνύοντας ταυτόχρονα πιο ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας έναντι του crizotinib παρά τη μεγαλύτερη διάρκεια θεραπείας.

UNIPHARMA – ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ

Εμπορική Ονομασία | Trebon-Grippe® Day & Night

Καινοτομία

Το TREBON-GRIPPE® day & night της Uni-pharma, φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, είναι ένα καινοτόμο φαρμακευτικό σκεύασμα που κυκλοφορεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 5πλή δράση, το οποίο αποτελείται από ένα συνδυασμό δραστικών ουσιών στη μορφή αναβραζόντων δισκίων. Το TREBON-GRIPPE® day & night διατίθεται με διαφορετική σύσταση για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας («TREBON-GRIPPE® day»: 500 mg παρακεταμόλη, 200 mg ακετυλοκυστεϊνη και 40 mg υδροχλωρική ψευδοεφεδρίνη) αλλά και της νύχτας («TREBON-GRIPPE® night»: 500 mg παρακεταμόλη και 4 mg χλωρφαιναμίνη). Το σκεύασμα, στοχεύει στην απόλυτη ανακούφιση από τα συμπτώματα της γρίπης, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, στη συμμόρφωσή τους καθώς και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

KITE A GILEAD COMPANY

Δραστική ουσία | Axicabtagene Ciloleucel

Καινοτομία

Το axicabtagene ciloleucel, ένα γενετικά τροποποιημένο ανοσοθεραπευτικό προϊόν αυτόλογων T-κυττάρων, δεσμεύεται στο CD 19, που εκφράζεται σε καρκινικά και φυσιολογικά Β- κύτταρα. Έπειτα από τη δέσμευσή τους, τα CAR-T κύτταρα ενεργοποιούνται, πολλαπλασιάζονται και αποκτούν λειτουργίες τελεστή και εκκρίνουν φλεγμονώδεις κυτταροκίνες και χημειοκίνες, που οδηγούν στην απόπτωση και νέκρωση των Β κυττάρων-στόχων.

MSD

Εμπορική Ονομασία | Gardasil® 9

Καινοτομία

Το Gardasil® 9 είναι το πρώτο και μοναδικό 9δύναμο εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). O ιός HPV υπολογίζεται ότι είναι υπεύθυνος για το 5,2% του συνόλου των καρκίνων παγκοσμίως. Το Gardasil® 9 περιέχει καθαρές πρωτεΐνες L1 για τους 9 τύπους του ιού HPV, οι οποίες παράγονται με μια μέθοδο που είναι γνωστή ως «τεχνολογία ανασυνδυασμένου DNA». Οι πρωτεΐνες σχηματίζουν σωματίδια που μιμούνται τον ιό (δομές που μοιάζουν με τον ιό HPV, ώστε ο οργανισμός να μπορεί να τις αναγνωρίζει εύκολα). Αυτά τα σωματίδια που μοιάζουν με τον ιό δεν είναι ικανά να προκαλέσουν λοίμωξη ή νόσο. Με την έλευση του Gardasil® 9 είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο όραμά μας που δεν είναι άλλο από να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς καρκίνους που σχετίζονται με τον HPV και ίσως για πρώτη φορά μπορούμε να μιλάμε για εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.  

NOVARTIS HELLAS

Δραστική ουσία | Tisagenlecleucel

Καινοτομία

Το Tisagenlecleucel είναι ένα ζωντανό φάρμακο το οποίο παρασκευάζεται ξεχωριστά για κάθε ασθενή. Αυτό επιτυγχάνεται με γενετική τροποποίηση των Τ λεμφοκυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς έτσι ώστε να εντοπίζουν και να εξουδετερώνουν τα καρκινικά κύτταρα που εκφράζουν την πρωτεΐνη CD19. Το Tisagenlecleucel, με μια εφάπαξ χορήγηση, έδειξε υψηλά και με διάρκεια ποσοστά ανταπόκρισης καθώς και διαχειρίσιμο προφίλ ασφάλειας σε δύο επιθετικές κακοήθειες, για ανθεκτικούς ή υποτροπιάζοντες ασθενείς είτε με παιδιατρική και νεαρών ενηλίκων Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία, είτε με διάχυτο από μεγάλα Β-κύτταρα λέμφωμα.

PFIZER HELLAS

Εμπορική Ονομασία | Trumenba®

Καινοτομία

Το εμβόλιο Trumenba® αποτελεί καινοτομία στην πρόληψη της Μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου οροομάδας Β, καθώς είναι το μοναδικό εμβόλιο που περιέχει και τις δυο υποοικογένειες της πρωτεΐνης fHbp Α και Β. Η fHbp είναι απαραίτητη για την επιβίωση του μηνιγγιτιδόκοκκου στον οργανισμό και συναντάται στο 99% των στελεχών του μηνιγγιτιδόκοκκου Β. Πάνω από το 91% όλων των στελεχών του μηνιγγιτιδόκοκκου Β εξέφραζαν ικανοποιητικά επίπεδα fHbp, ώστε να είναι ευαίσθητα στην βακτηριοκτόνο δράση των αντισωμάτων που επάγει το εμβόλιο. Τέλος, το Trumenba® έχει ελέγξει την ανοσογονικότητα του με στελέχη του μηνιγγιτιδόκοκκου Β που εκφράζουν 14 πρωτεϊνικές παραλλαγές οι οποίες δεν περιέχονται στο εμβόλιο.

ROCHE HELLAS

Δραστική ουσία | Οcrelizumab

Καινοτομία

Για μία ακόμη φορά η Roche πρωτοπορεί εισάγοντας την 1η και μοναδική εγκεκριμένη θεραπεία για την Υποτροπιάζουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΥΠΣ) & την Πρωτοπαθώς Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΠΠΣ). Στην ΥΠΣ το ocrelizumab είναι η μοναδική από όλες τις εγκεκριμένες θεραπείες με συνεπή αποτελέσματα στην καθυστέρηση της εξέλιξης της αναπηρίας και υπεροχή έναντι ενεργού φαρμάκου. Για 1η φορά αντιμετωπίζεται η σοβαρότερη και μέχρι σήμερα άνευ θεραπείας μορφή της νόσου, με το ocrelizumab να καταδεικνύει σημαντικά οφέλη για τους ασθενείς με ΠΠΠΣ. Συνδυάζοντας υψηλή αποτελεσματικότητα με ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας, το ocrelizumab μπορεί να χορηγηθεί νωρίς στην πορεία της νόσου, επιτυγχάνοντας σημαντική καθυστέρηση στην εξέλιξη της αναπηρίας μακροχρόνια. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ασθενών με ΠΣ.

ROCHE HELLAS

Δραστική ουσία | Αtezolizumab

Καινοτομία

Το atezolizumab είναι η πρώτη εγκεκριμένη από τον ΕΜΑ αντι-PDL1 ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης. Στοχεύοντας στον συνδέτη PD-L1 αποκαθιστά την αντικαρκινική δράση των Τ-λεμφοκυττάρων και λόγω της υψηλής εκλεκτικότητας συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των εξαρτώμενων από το ανοσοποιητικό αντιδράσεων στους υγιείς ιστούς, καθώς δεν εμποδίζει την αλληλεπίδραση PD-L2/PD-1. Το atezolizumab έχει επιδείξει σημαντικό όφελος επιβίωσης στους ασθενείς στη 2η γραμμή του μη-μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα και μακράς διάρκειας ανταποκρίσεις στον μεταστατικό ουροθηλιακό καρκίνο. Επιπλέον, διαθέτοντας ένα εκτεταμένο κλινικό πρόγραμμα ανάπτυξης σε πληθώρα όγκων, αναμένεται να προσφέρει νέες λύσεις για τους ασθενείς καλύπτοντας τα υπάρχοντα θεραπευτικά κενά.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ

CSL BEHRING ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ

Δραστική ουσία | Albutrepenonacog alfa

Καινοτομία

Το albutrepenonacog alfa είναι ένας ανασυνδυασμένος παράγοντας ΙΧ (FIX) μακράς δράσης για τη θεραπεία της αιμορροφιλίας Β. Όντας ο πρώτος και μοναδικός συμπυκνωμένος παράγοντας πήξης που χρησιμοποιεί την τεχνολογία σύντηξης με την αλβουμίνη, το albutrepenonacog alfa επιμηκύνει το χρόνο ημιζωής του FIX >5 φορές σε σχέση με τα συμβατικά προϊόντα FIΧ, διατηρώντας παράλληλα τα επίπεδα του FIX στο πλάσμα σε υψηλά επίπεδα που δεν μπορούν να επιτευχθούν με τα υπόλοιπα διαθέσιμα σκευάσματα. Με αυτό τον τρόπο, εκπληρώνει την ακάλυπτη ιατρική ανάγκη για καλύτερη προστασία από αιμορραγίες με έως και 75% λιγότερες ενδοφλέβιες εγχύσεις, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών.

MSD

Δραστική ουσία | Letermovir

Καινοτομία

Letermovir: ο πρώτος στην κατηγορία αναστολέας του συμπλόκου της DNA τερμινάσης του CMV ιού, ο οποίος έχει ένδειξη για την προφύλαξη από την επανενεργοποίηση του ιού CMV και την νόσο από CMV σε ενήλικες CMV οροθετικούς λήπτες (R+) ενός αλλογενούς μοσχεύματος αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων. Είναι ένα ορφανό φάρμακο που έχει αποδείξει βελτίωση επιβίωσης σε ασθενείς που υπόκεινται σε αλλογενή μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων έναντι εικονικού φαρμάκου (10.2% vs. 15.9%) (p=0.03). Επιπλέον, προσφέρει πολύ καλό προφίλ ασφάλειας έναντι των υπαρχουσών θεραπευτικών επιλογών.

TAKEDA HELLAS AE

Δραστική ουσία | Brentuximab Vedotin

Καινοτομία

Στην Takeda Oncology, όραμά μας είναι να παρέχουμε καινοτόμα φάρμακα για ογκολογικούς ασθενείς. Με υπερηφάνεια αναπτύξαμε το Brentuximab Vedotin ένα σύζευγμα αντισώματος-φαρμάκου, για δύσκολα περιστατικά ασθενών με CD30+ λεμφοϋπερπλαστικά νοσήματα. Το Brentuximab Vedotin άλλαξε τη θεραπευτική προσέγγιση του λεμφώματος Hodgkin για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. Το Brentuximab Vedotin έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, ότι εκτός από μονοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με όλες τις διαθέσιμες χημειοθεραπείες, χωρίς να αλλάζει το προφίλ ασφάλειάς του. Προσδοκούμε ότι το Brentuximab Vedotin θα μπορέσει να αποτελέσει τη θεραπευτική επιλογή που θα αυξήσει το προσδόκιμο επιβίωσης ή ακόμα και να θεραπεύσει περισσότερους ασθενείς στο μέλλον.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΙΟΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ABBOTT MEDICAL HELLAS

Εμπορική Ονομασία | MITRA CLIP®

Τεχνολογία | Διαδερμική Αντικατάσταση

Καινοτομία

Η ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς αποτελεί τη συνηθέστερη βαλβιδοπάθεια. Εκτιμάται ότι περίπου το 8% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 75 ετών πάσχει από τουλάχιστον μετρίου βαθμού ανεπάρκεια της μιτροειδούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέρος του αίματος να παλινδρομεί προς τους πνεύμονες. Η θεραπεία με MitraClip είναι ελάχιστα επεμβατική είναι ασφαλής και χαρακτηρίζεται από μικρή διάρκεια νοσηλείας, σημαντική μείωση του βαθμού της ανεπάρκειας, σημαντική λειτουργική βελτίωση και μείωση ανάγκης επανεισαγωγών, ενώ συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της επιβίωσης των ασθενών. Σημειώνεται ότι η θεραπεία με MitraClip συνεπάγεται την ταχύτερη αποκατάσταση και επάνοδο σε πλήρη λειτουργικότητα των ασθενών με σημαντικά μακροχρόνια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τους ασθενείς και το σύστημα υγείας.

ROCHE HELLAS

Εμπορική Ονομασία | FOUNDATIONONE® CDx / FOUNDATIONONE® LIQUID

Καινοτομία

Το FoundationOne® CDx αποτελεί την πρώτη ανάλυση ολοκληρωμένου γονιδιωματικού προφίλ, εγκεκριμένη από τον FDA ως ευρύ συνοδό διαγνωστικό εργαλείο (CDx), για δείγματα ιστού ασθενών με συμπαγείς όγκους. Ανιχνεύει σε μία ανάλυση μεταλλάξεις σε 324 γονίδια και περιλαμβάνει τη μικροδορυφορική αστάθεια και το μεταλλαξιογόνο φορτίο του όγκου. Αποτελεί συνολική λύση, από τον έλεγχο του δείγματος έως τις προτεινόμενες επιλογές σε στοχευμένες θεραπείες, ανοσοθεραπείες και κλινικές δοκιμές,επιτρέποντας στους ιατρούς την εξατομικευμένη διαχείριση και θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών με συμπαγείς όγκους. Το FoundationOne® Liquid αποτελεί μια συμπληρωματική δοκιμασία υγρής βιοψίας, για ασθενείς που δε διαθέτουν ιστό ή για παρακολούθηση της θεραπείας των ασθενών

SIEMENS HEALTHINEERS

Εμπορική Ονομασία | ACUSON SEQUOIA™ ULTRASOUND SYSTEM

Καινοτομία

Eξατομικευμένη Iατρική Απεικόνιση – Επέκταση της Ιατρικής Ακριβείας

Το νέο σύστημα υπερήχων απεικόνισης Acuson Sequoia, αναπτύχθηκε ως απάντηση σε μία από τις πλέον διαδεδομένες προκλήσεις στην απεικόνιση υπερήχων σήμερα: η εξέταση ασθενών με διαφορετικά χαρακτηριστικά με συνέπεια και σαφήνεια. Με την ισχυρή αρχιτεκτονική και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του, επεκτείνει την Ιατρική Ακριβείας, επιτρέποντας την απεικόνιση υψηλής ανάλυσης που προσαρμόζεται στο μέγεθος και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ασθενών, συμβάλλοντας στην πιο σίγουρη διάγνωση. Για πρώτη φορά βρίσκουν εφαρμογή στην υπερηχοτομογραφία τεχνολογίες οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα για αυτόματη παραμετροποίηση της εξεταστικής εικόνας ανάλογα με τον σωματότυπο του κάθε ασθενούς. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η δημιουργία εξατομικευμένης ιατρικής προσέγγισης με ελάχιστη ως μηδαμινή παρεμβολή προσωποποιημένων ρυθμίσεων από τους χειριστές, χωρίς να δημιουργούν ανεπιθύμητες μεταβλητές στην ποιότητα της διάγνωσης.

SOFMEDICA

Εμπορική Ονομασία | DA VINCI XI 3D-HD ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Καινοτομία

Καινοτομία και υπεροχή της 4ης γενιάς ρομποτικού συστήματος da Vinci Xi με αναβαθμισμένο τεχνολογικό σχεδιασμό, ευκολία στη χρήση, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Οι χειρουργικοί βραχίονες έχουν μεγαλύτερη ευελιξία δίνοντας τη δυνατότητα πραγματοποίησης πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων χωρίς να απαιτείται αλλαγή θέσεως του συστήματος (multi quadrant access). Η πρωτοποριακή τεχνολογία συγχρονισμού διπλής εικόνας (focus-free technology) αποτρέπει το θόλωμα της εικόνας και διασφαλίζει ακρίβεια στην χρωματική ισορροπία, ενώ το σύστημα παρέχει την υψηλότερη δυνατή απεικόνιση του χειρουργικού πεδίου (Crystal Clear) με δυνατότητα zoom 4 θέσεων. Σημαντική προσθήκη στην καινοτομία του συστήματος αποτελεί η διαθεσιμότητα ευρείας γκάμας καινοτόμων, «advanced» χειρουργικών εργαλείων, όπως staplers, vessel sealer, fluorescence imaging.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

Τα Prix Galien Greece, υιοθετώντας την πρωτοβουλία του Galien Foundation και των Prix Galien USA, αποφάσισαν να καθιερώσουν ένα νέα βραβείο, αναδεικνύοντας «τον καλύτερο από τους καλύτερους» μεταξύ των νικητών των φαρμακευτικών βραβείων της τελευταίας πενταετίας.

Στην κατηγορία «Το Καλύτερο Προϊόν της πενταετίας (2013-2017)» συμμετείχαν φέτος εννέα (9) φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα που είχαν βραβευτεί στα Prix Galien Greece 2013, 2015 & 2017, ενώ θα αναδειχθεί ένας νικητής για κάθε κατηγορία βράβευσης (φαρμακευτικό προϊόν, βιοτεχνολογικό προϊόν, φάρμακο για σπάνια πάθηση, ιατροτεχνολογικό προϊόν).

Ακολουθούν οι υποψηφιότητες για το «Καλύτερο Προϊόν της Πενταετίας (2013-2017):

To Βραβείο Συλλόγων Ασθενών «Patient Initiative Award»

Το συγκεκριμένο βραβείο έχει ως στόχο να ενδυναμώσει την αναγνωρισιμότητα των συλλόγων ασθενών, αλλά και να τους παρακινήσει ώστε να αυξήσουν τις δραστηριότητες τους, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των ασθενών τόσο στην ενημέρωση όσο και στις παροχές υγείας.

Στη διαδικασία αξιολόγησης για το συγκεκριμένο βραβείο συμμετέχουν φέτος είκοσι τρείς (23) σύλλογοι ασθενών απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα αξιολογηθούν για το έργο τους σε δύο κατηγορίες βράβευσης:

  1. Καλύτερη Καμπάνια Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Κοινού
  2. Αποτελεσματικότερη Διαπραγμάτευση με τους Φορείς

Ακολουθούν οι υποψηφιότητες για το «Patient Initiative Award».

Τιμητική Βράβευση αν. καθ. Κυριάκου Σουλιώτη

Τιμής ένεκεν θα βραβευθεί ο κ. Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με το «Βραβείο Καινοτόμου Έρευνας στο Πεδίο της Πολιτικής Υγείας», για την έρευνά του «Δημοκρατία στην Υγεία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί την πρώτη απόπειρα συγκριτικής αξιολόγησης του βαθμού συμμετοχής των συλλόγων ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη χρήση ποσοτικών μεθόδων. Υλοποιήθηκε από 25μελή ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπό την επιστημονική ευθύνη του αν. καθηγητή Κυριάκου Σουλιώτη και διήρκησε 5 έτη. Για την υλοποίησή της χρησιμοποιήθηκε εργαλείο σταθμισμένο και μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες των 28 χωρών της Ένωσης και τα αποτελέσματά της παρουσιάζονται ήδη σε 5 δημοσιευμένα άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Μεταξύ των καινοτόμων χαρακτηριστικών της έρευνας περιλαμβάνεται και η κατασκευή του HEALTH DEMOCRACY INDEX, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για τις διεθνείς συγκρίσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή