Ελληνας για πρώτη φορά ο πρόεδρος του Ευρωπαίκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ελληνας για πρώτη φορά ο πρόεδρος του Ευρωπαίκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη πρωτιά για την Ελλάδα η εκλογή ως προέδρου του Ευρωπαίκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Έλληνα καθηγητή Λίνου- Αλέξανδρου Σισιλιάνου.

Ο κ. Σισιλιάνος εξελέγη από την Ολομέλεια του Ευρωπαίκού Δικαστηρίου ως πρόεδρος του και η εκλογή του είναι η πρώτη Έλληνα για την κορυφαία αυτή θέση.

Την εκλογή Σισιλιάνου χαιρέτησε με ανακοίνωςή του και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ στην προεδρία του Δικαστηρίου της Ευρωπαίκής Ένωσης (άλλο δικαστήριο είναι αυτό) βρέθηκε για 16η συνεχή χρόνια εκλεγόμενος από τους συναδέλφους του ο καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου Βασίλειος Σκουρής, περιποιώντας τιμή στη χώρα μας.

Σχετικά με την επιλογή του κ. Σισιλιάνου για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου τόνισε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του, ότι «η εκλογή του κ. Σισιλιάνου στο ύπατο αξίωμα αυτού του εμβληματικού, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, θεσμού είναι η φυσική εξέλιξη της πορείας ενός Ακαδημαϊκού που αφιέρωσε το επιστημονικό του έργο και τη ζωή του στον αγώνα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποτελεί αναγνώριση της εξαιρετικής πορείας του στο ΕΔΔΑ και αποτελεί μέγιστη τιμή για την Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή