Η βόλτα της Μπέττυς Μπαζιάνα και της Ζόριτσα Ζαέβα στα Σκόπια (φωτογραφίες)

Η βόλτα της Μπέττυς Μπαζιάνα και της Ζόριτσα Ζαέβα στα Σκόπια (φωτογραφίες)

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσο ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην επίσημη συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέττυ Μπαζιάνα επισκέφτηκε το μεσημέρι το κάστρο των Σκοπίων όπου την υποδέχτηκε η σύζυγος του Ζόραν Ζάεβ, Ζόριτσα Ζαέβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της βόλτας τους ξεναγήθηκαν στο μεσαιωνικό φρούριο, το οποίο είναι χτισμένο στο ψηλότερο σημείο της πόλης με θέα τον ποταμό Αξιό.

Η βόλτα της Μπέττυς Μπαζιάνα και της Ζόριτσα Ζαέβα στα Σκόπια (φωτογραφίες)-1

Από εκεί η κυρία Μπαζιάνα είχε την ευκαιρία να δει τις πολλές βυζαντινές εκκλησίες του κέντρου των Σκοπίων και τα κτίρια της σοσιαλιστικής εποχής, όπως ακόμα και τα απομεινάρια της εβραϊκής συνοικίας που καταστράφηκε με το σεισμό του 1963.

Η βόλτα της Μπέττυς Μπαζιάνα και της Ζόριτσα Ζαέβα στα Σκόπια (φωτογραφίες)-2

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά την ξενάγηση, επιβιβάστηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο για να συνεχιστεί η συνάντησή τους σε εστιατόριο του κέντρου με θέα το μουσουλμανικό στοιχείο της πόλης. Κατά την άφιξη τους στο εστιατόριο αντάλλαξαν δώρα.

Η κυρία Ζαέβα προσέφερε στην Μπέττυ Μπαζιάνα ένα κόσμημα από πέρλες της λίμνης Οχρίδας, ενώ η σύζυγος του Έλληνα Πρωθυπουργού της χάρισε ένα μεταξωτό μαντήλι με σχέδια του Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη.

Η βόλτα της Μπέττυς Μπαζιάνα και της Ζόριτσα Ζαέβα στα Σκόπια (φωτογραφίες)-3

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στην ιδιαίτερα θερμή και ανθρώπινη κουβέντα τους κατά τη διάρκεια του γεύματος, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στη συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασαν την κοινή ελπίδα που αυτή γεννάει για τη φιλία και την ειρήνη των δυο λαών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή