Βρετανικά ΜΜΕ: Διχασμένοι οι υπουργοί της Μέι για το Brexit

Βρετανικά ΜΜΕ: Διχασμένοι οι υπουργοί της Μέι για το Brexit

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκατέσσερις υπουργοί τάχθηκαν κατά της αναβολής του Brexit για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο που συγκάλεσε σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με στόχο να βρεθεί μια λύση στο αδιέξοδο, σύμφωνα με τον πολιτικό συντάκτη της εφημερίδας The Times, Σαμ Κόουτς.

Η Μέι ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει και δεύτερη αναβολή ώστε να της δοθεί χρόνος για να συζητήσει με τους Εργατικούς και να βρουν μια κοινή στάση.

Ένας πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας The Sun ανέφερε πάντως ότι παρά τις διαφωνίες "κανείς δεν απείλησε με παραίτηση" κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Sky, στην ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των μελών της κυβέρνησης, 10 υπουργοί τάχθηκαν υπέρ της μακράς αναβολής, 14 ήθελαν ένα Brexit χωρίς συμφωνία ή μια σύντομη αναβολή και 2 δεν εξέφρασαν άποψη.

Ο ενημερωτικός ιστότοπος Huffington Post γράφει εξάλλου ότι η ανακοίνωση της Μέι δεν ικανοποίησε τα μέλη του European Research Group, της ομάδας των συντηρητικών, ευρωσκεπτικιστών βουλευτών του κόμματός της, η οποία θα συγκληθεί εκτάκτως απόψε το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή