Νέα ένταση στα Διαβατά – Χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ (φωτογραφίες – βίντεο)

Νέα ένταση στα Διαβατά – Χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ (φωτογραφίες – βίντεο)

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ένταση ξέσπασε πριν από λίγο στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Πρόσφυγες μάζεψαν τα πράγματα τους και επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φύγουν από το σημείο με κατεύθυνση την Ειδομένη. Της προσπάθειας εξόδου ηγήθηκε ένας Αλγερινός σε αναπηρικό καροτσάκι.

Στην έφοδο των προσφύγων τα ΜΑΤ, σύμφωνα με το voria.gr, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν.

Μετά την αποτυχία της εξόδου, οι πρόσφυγες κατευθύνθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση βάζοντας φωτιά σε ξερά χόρτα. Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική.

Νέα ένταση στα Διαβατά – Χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ (φωτογραφίες – βίντεο)-1

 

Σημειώνεται ότι πρόσφυγες από τη δομή των Διαβατών με τσάντες στους ώμους βγήκαν από το camp και ενώθηκαν με το συγκεντρωμένο πλήθος. Ο αριθμός τους έχει φτάσει πλέον τους 2.000 περίπου.

 

Ένας εκ των προσφύγων έχει ανοίξει πανό που έχει την ελληνική σημαία και γράφει «Βοηθήστε μας. Σας αγαπάμε» ενώ αλλοι φωνάζουν στα ελληνικά και τα αγγλικά «ανοίξτε τα σύνορα».

Νέα ένταση στα Διαβατά – Χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ (φωτογραφίες – βίντεο)-2

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή