Σαλβίνι και Ντι Μάιο, δύο άσπονδοι φίλοι στην κυβέρνηση

Σαλβίνι και Ντι Μάιο, δύο άσπονδοι φίλοι στην κυβέρνηση

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙΛΑΝΟ. Ο επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο, επέκρινε χθες τον έτερο αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, ως σύμμαχο της Ακροδεξιάς και φορέα οπισθοδρομικών ιδεών. Παρά τις προστριβές στους κόλπους της ιταλικής κυβέρνησης ωστόσο, οι αναλυτές προσδοκούν ότι θα συνεχίσει κανονικά τη θητεία της, εφόσον κανένας από τους δύο εταίρους δεν έχει συμφέρον με την κατάρρευσή της.

«Σίγουρα με τον Ματέο Σαλβίνι δουλεύουμε ωραιότατα όταν πρόκειται να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα προς όφελος των Ιταλών. Με ανησυχεί ωστόσο αυτό που συνέβη στη Βερόνα, όπου, για να υπερασπιστούν κάτι αληθινό, το ότι γεννιούνται πολύ λίγα παιδιά στην Ιταλία, λένε να καταργηθεί η νομοθεσία για τις αμβλώσεις ή να κλείνουμε τις γυναίκες στα σπίτια», είπε ο Ντι Μάιο, αναφερόμενος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οικογενειών που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με διαδηλώσεις αντιπάλων των αμβλώσεων και οργανώσεων που αντιτίθενται στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Παρόντες ήταν ο Σαλβίνι και οι υπουργοί Οικογένειας και Παιδείας, που προέρχονται από το κόμμα του.

Ο Σαλβίνι ξεκινάει την εκστρατεία του για τις ευρωεκλογές τη Δευτέρα στο Μιλάνο, με εκπροσώπους από το γερμανικό κόμμα AfD, το φινλανδικό κόμμα Φινλανδοί και το ακροδεξιό δανέζικο Λαϊκό Κόμμα, ενώ χθες είχε συνάντηση με τη Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν. «Με προβληματίζει η ακροδεξιά εκτροπή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι δυνάμεις με τις οποίες θα συμμαχήσει η Λέγκα σε κάποιες περιπτώσεις έβγαιναν από το Ευρωκοινοβούλιο όταν γίνονταν τελετές για το Ολοκαύτωμα», είπε ο Ντι Μάιο.

Παρ’ όλα αυτά, η συγκυβέρνηση καλά κρατεί, καθώς ο Σαλβίνι έχει ξεκαθαρίσει στο κόμμα του ότι η συμμαχία με το Κίνημα 5 Αστέρων είναι η μοναδική εφικτή αυτή τη στιγμή. Μακροπρόθεσμα ελπίζει να συμμαχήσει με το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας και με αποσκιρτήσαντες από τη Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή