«Ολοι μαζί μπορούμε»: Αθλητισμός και προσφορά στον συνάνθρωπο

«Ολοι μαζί μπορούμε»: Αθλητισμός και προσφορά στον συνάνθρωπο

5' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας αγώνας με διπλή αξία, ο 2ος Αττικός Αγώνας Δρόμου της δράσης «Ολοι μαζί μπορούμε», θα δώσει και φέτος ξεχωριστό «χρώμα» στην Αττική. Αύριο, 20 δήμοι του νομού θα βρεθούν… επί ποδός, στις 10 π.μ., με στόχο αφενός την άθληση και αφετέρου την προσφορά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Kάθε αγώνας θα περιλαμβάνει διαδρομή τρεξίματος και δυναμικού βάδην 5 χλμ. και στο τέλος του «event», ο καθένας που θα συμμετάσχει θα έχει ήδη κερδίσει ένα σημαντικό «μετάλλιο», τόσο ατομικό όσο και κοινωνικό, αφού από τα 5 ευρώ που θα διαθέσει θα δει το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου του να γεμίζει με τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ατομικής υγιεινής.

«Βάζουμε τον κόσμο να περπατήσει ή να τρέξει, κάτι που σημαίνει ότι θα σηκωθεί από τον καναπέ. Αυτό έχει μεγάλη σημασία, ιδίως για Κυριακή πρωί. Η προσφορά κάποιων χρημάτων είναι σημαντική, διότι για τη συμμετοχή του καθενός, τα πέντε ευρώ θα πάνε για αγορά τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής, τα οποία θα προσφερθούν από το “Ολοι μαζί μπορούμε” στον δήμο που θα δηλώσει ο κάθε αγωνιζόμενος. Ζητάμε από τον κόσμο να κινηθεί, αλλά και να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη», δηλώνει στην «Κ» ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ και εμπνευστής της δράσης, Γιάννης Σπανολιός.

«Ολοι μαζί μπορούμε»: Αθλητισμός και προσφορά στον συνάνθρωπο-1

Και συνεχίζει: «Ο σκοπός ήταν να ζητήσουμε και να προσκαλέσουμε τον κόσμο να συμμετάσχει για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Θεωρούμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες που δημιουργούμε και αναπτύσσουμε έχουν καλό αποτέλεσμα. Ο κόσμος μάς ευχαριστεί. Επίσης μας ευχαριστεί το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλοι φορείς που δραστηριοποιούνται – κοινωνικοποιούνται για τον ίδιο ή παρόμοιο σκοπό. Ο κόσμος το αγκαλιάζει και συμμετέχει. Αυτό που εμείς προσπαθούμε να κάνουμε είναι να μην πάμε με “ανοικτό το χέρι” και να πούμε “δώσε μας λεφτά για να τα δώσουμε κάπου αλλού”. Αυτό δεν το θέλουμε. Προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την κοινωνία γιατί η κοινωνία θέλει πολλή υποστήριξη. Αυτό που ευελπιστούμε και βλέπουμε ότι θα συμβεί αυτή την Κυριακή είναι ένας επιτυχημένος αγώνας δρόμου. Και όταν λέω επιτυχημένος αγώνας δρόμου εννοώ με μεγάλη συμμετοχή. Τη διοργάνωση αυτή καθαυτήν την έχει αναλάβει κάθε δήμος χωριστά. Εμείς ελέγχουμε». Η προσφορά, όμως, δεν σταματά μόνο στους διαγωνιζόμενους, αλλά ενισχύεται τόσο από διάφορους φορείς και εταιρείες, όσο και από τους εθελοντές της δράσης, ο αριθμός των οποίων φθάνει τις 3.000. «Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου 20 τόνοι από διάφορες εταιρείες, από ποσότητες ζάχαρης και γενικότερα τρόφιμα μακράς διαρκείας. Ευχαριστούμε όλες τις εταιρείες, αλλά και όλους όσοι συμμετέχουν και προσφέρουν. Εχουμε τους εθελοντές, οι οποίοι με το πρώτο κάλεσμά μας τρέχουν να δηλώσουν συμμετοχή. Οι εθελοντές μας αποτελούν πολύ σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας μας, όπως ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος έκανε το δημόσιο κάλεσμα με τρέιλερ, στα ΜΜΕ και στα social media, και τον ευχαριστούμε πολύ. Γενικά υπάρχει μια προθυμία του κόσμου να προσφέρει και να δώσει ό,τι μπορεί στην κοινωνία μέσα από το “Ολοι μαζί μπορούμε”. Ο κόσμος ανταποκρίνεται, παρά την κρίση, και θέλει να βοηθήσει».

Τα σημεία εκκίνησης για τον αυριανό αγώνα είναι:

Δήμος Αλίμου (σημείο εκκίνησης: Γήπεδο Τραχώνων), Δήμος Αμαρουσίου  (Σ.Ε.: Δημαρχείο Αμαρουσίου), Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης (Σ.Ε.: Ιλίου 17 και Αγ. Νικολάου), Δήμος Βριλησσίων  (Σ.Ε.: Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου – Ολυμπιονικών & Σπύρου Λούη), Δήμος Γαλατσίου (Σ.Ε.: Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου), Δήμος Γλυφάδας (Σ.Ε.: Διαδόχου Παύλου, μπροστά από το παλιό δημαρχείο Γλυφάδας), Δήμος Διονύσου (Σ.Ε.: Πλατεία Ν. Πλαστήρα), Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης (Σ.Ε.: Α΄ Δημοτικό Στάδιο Αργυρούπολης «Γεώργιος Κοσικίδης»), Δήμος Ηλιούπολης (Σ.Ε.: Πλατεία Φλέμινγκ), Δήμος Νέου Ηρακλείου (Σ.Ε.: Λεωφ. Ηρακλείου 335), Δήμος Καλλιθέας (Σ.Ε.: Πλατεία Δαβάκη, Δήμος Κηφισίας (Σ.Ε.: Πάρκο «Ανδρέα Παπανδρέου»), Δήμος Λαυρεωτικής (Σ.Ε.: Δημαρχείο Λαυρίου), Δήμος Μεγαρέων (Σ.Ε.: Πλατεία Βασ. Κωνσταντίνου), Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου (Σ.Ε.: Στρ. Μακρυγιάννη, εκκλησία Μεταμόρφωσης), Δήμος Νικαίας – Ρέντη (Σ.Ε.: Αθλητικός Χώρος Δακ «Ο Πλάτων»), Δήμος Παλλήνης  (Σ.Ε.: Κλειστό Γυμναστήριο Παλλήνης), Δήμος Παπάγου – Χολαργού (Σ.Ε.: Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού), Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος (Σ.Ε.: Τέρμα λεωφορείων, περιοχή Αγ. Νικόλαος), Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου (Σ.Ε.: Καλλιτεχνών 17, Καλλιτεχνούπολη).

«Ολοι μαζί μπορούμε»: Αθλητισμός και προσφορά στον συνάνθρωπο-2

Στήριξη στους συνανθρώπους μας, πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας θα προσφέρει με τη συνεισφορά όλων ο 2ος Αττικός Αγώνας.

Η τρίτη ηλικία κοντά στην τεχνολογία

Η δράση του «Ολοι μαζί μπορούμε» δεν περιορίζεται στον αθλητισμό. Το καλοκαίρι, στις 10 Ιουλίου, στο Καλλιμάρμαρο, θα πάρει σειρά ο πολιτισμός.

«Θα οργανώσουμε μια συναυλία –αυτό που κάνουμε πάντα στο Καλλιμάρμαρο–, ένα πολύ υψηλού επιπέδου ποιοτικό θέαμα με πολύ φτηνό εισιτήριο και ένα μέρος από αυτά τα χρήματα θα πάει για την αγορά τροφίμων και ειδών υγιεινής για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Το τι θα δει ο κόσμος δεν το λέμε ακόμη. Τον χειμώνα έχουμε τα θέατρα. Επιλέγουμε μια καλή και ποιοτική παράσταση και ζητάμε να μας δώσουν μία ημέρα με εισιτήριο πέντε ευρώ, τα οποία πάλι τα δίνουμε σε αγορά τροφίμων και ειδών υγιεινής. Υπάρχει μεγάλη προθυμία του κόσμου να προσφέρει», λέει ο κ. Σπανολιός.

Ομως, η οργάνωση και ο συντονισμός μιας τόσο μεγάλης και σημαντικής δράσης κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Η προετοιμασία για τον αυριανό αγώνα έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες και τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Τα καλάθια του «Ολοι μαζί μπορούμε» στα σούπερ μάρκετ συνεχίζουν να γεμίζουν καθημερινά, ενώ η συγκεκριμένη δράση πρωτοπορεί καθώς επεκτείνει την ευαισθητοποίησή της και στην τρίτη ηλικία. Πώς;

Δημιουργώντας τάξεις εκμάθησης πανελλαδικά, φέρνοντας σε επαφή με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες συμπολιτών μας, ώστε αυτές να εξοικειωθούν με το Διαδίκτυο και να αυτοεξυπηρετούνται σε ό,τι αφορά τις επαφές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες ή τις τράπεζες.

«Σε συνεργασία με το CSIΙ (Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια) και με τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κάναμε από τον Δεκέμβριο μέχρι τώρα και με τους δήμους από όλη την Ελλάδα, τάξεις όπου καλέσαμε κόσμο να παρακολουθήσει μαθήματα που κράτησαν για ένα μήνα. Γίνονταν δύο φορές την εβδομάδα, δύο ώρες κάθε μάθημα. Ανθρωποι που δεν είχαν έρθει ποτέ σε επαφή με το Διαδίκτυο και τα θεωρούσαν όλα αυτά εξωπραγματικά, τους δώσαμε κάποιες βασικές γνώσεις, την… αλφάβητο για το Διαδίκτυο. Ημασταν παρόντες στα μαθήματα και μιλήσαμε μαζί τους. Προσωπικά, τους ρωτούσα, όταν τελείωναν, εάν έχουν μάθει κάτι και η απάντηση ήταν θετική. Τουλάχιστον τα βασικά τα έμαθαν, ώστε να μην τρέχουν στα παιδιά και στα ανίψια, και γίνονται βάρος σε όλους», τονίζει ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή