Βόλεϊ: Η Κηφισιά άφησε εκτός συνέχειας τον ΠΑΟ

Βόλεϊ: Η Κηφισιά άφησε εκτός συνέχειας τον ΠΑΟ

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου, ΠΑΟΚ και Κηφισιά θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια για τους τελικούς της Α1 ανδρών στο βόλεϊ. Η Κηφισιά «έσπασε» την έδρα του Παναθηναϊκού και ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Ηρακλή.

Η μοναδική ομάδα που «έσπασε» το πλεονέκτημα έδρας της αντιπάλου της στην προημιτελική φάση ήταν η Κηφισιά. Επικράτησε με 3-1 σετ επί του Παναθηναϊκού στην Κυψέλη, έκανε το 2-1 στη σειρά και προκρίθηκε στους ημιτελικούς. Στον αγωνιστικό τομέα, από το πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Αρχικά οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους και πέρασαν μπροστά, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στα επόμενα τρία σετ οι παίκτες από την ομάδα των βορείων προαστίων ξεχώρισαν σε όλους τους τομείς και νίκησαν με 3-1 (23-25, 25-17, 25-22, 25-19).

Στους ημιτελικούς οι «Κηφισιώτες» θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ με μειονέκτημα έδρας. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τον Γιούρι Φιλίποφ στον πάγκο της, επικράτησε του Ηρακλή με 3-0 (25-16, 25-23, 25-19). Από την αρχή της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ντέρμπι δείχνοντας τις διαθέσεις του με το πάθος και τη δύναμη των παικτών του στο σερβίς. Στην αρχή του σετ οι αθλητές του πέτυχαν έξι άσους, χάλασαν την υποδοχή των αντιπάλων τους και έδειξαν αποφασισμένοι να τελειώνουν με την υπόθεση «πρόκριση» όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το δεύτερο σετ περιλάμβανε ανατροπές στο σκορ, αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία. Στο φινάλε του σετ και εκεί που φαινόταν πως όλα είχαν τελειώσει, ο Σαφράνοβιτς έκανε λάθος επίθεση, ο Ηρακλής μείωσε 23-18 και ο Κλίντι πήγε στο σερβίς. Ο Βραζιλιάνος ακραίος πήρε τρεις άσους. Στον δεύτερο χρειάστηκε η χρήση του video check για να διαπιστωθεί πως η μπάλα χτύπησε γραμμή. Το σκορ έγινε 23-22 και ακολούθησε και νέος άσος για το 23-23. Ο Κλίντι έχασε το επόμενο λυτρώνοντας τον ΠΑΟΚ, που έκανε το 24-23, και το σετ τελείωσε με κόντρα επίθεση του Μουαγκουτούτια. Στο τρίτο σετ, οι παίκτες του Ηρακλή πίεσαν στο σερβίς και μέχρι το 11-9 ήταν μπροστά. Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ, χάρη στο καλό μπλοκ του Οκολιτς, ισοφάρισε και, παρά την αντίσταση των αθλητών του «Γηραιού», πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τους ημιτελικούς.

Οι ημιτελικοί της διοργάνωσης θα αρχίσουν το προσεχές Σάββατο. Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Κηφισιά (18.00) και ο Ολυμπιακός τον Φοίνικα Σύρου (20.30).

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Ηρακλή, ο Μπάιρον Φέργκιουσον κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής θα πάει το θέμα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή