Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας του Κ. Γαβρά στο κέντρο της Αθήνας

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας του Κ. Γαβρά στο κέντρο της Αθήνας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας του Κώστα Γαβρά, «Ενηλικοί στο Δωμάτιο» στο κέντρο της Αθήνας, είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας του Κ. Γαβρά στο κέντρο της Αθήνας-1

Ο σκηνοθέτης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας)

Η ταινία αφηγείται «την ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή». Με αυτά τα λόγια την περιγράφει ο Κ. Γαβράς.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας του Κ. Γαβρά στο κέντρο της Αθήνας-2

Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα. (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας)

Τον Αλέξη Τσίπρα θα ερμηνεύσει ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Χρήστος Λούλης που κρίθηκε καταλληλότερος για το ρόλο καθώς έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αυστραλία οπότε τα Αγγλικά του είναι πολύ καλά, και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Δημήτρης Τάρλοου.

Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας του Κ. Γαβρά στο κέντρο της Αθήνας-3

Ο Ελληνας σκηνοθέτης κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ταινίας του στο κέντρο της Αθήνας. (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας)

Πριν από λίγους μήνες, σε συνέντευξή του στην «Κ», εξήγησε στη Μαρία Κατσουνάκη γιατί αποφάσισε να γυρίσει αυτήν την ταινία και τι του κίνησε το ενδιαφέρον για τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Εχω να επιλέξω ανάμεσα στα πιο απίθανα που ακούω και από τις δύο πλευρές. Θέλω να καταλήξω στη δική μου άποψη με βάση τα στοιχεία. Ξέρετε, πρέπει να βγω από το “ελληνικό σύστημα” όπου ο ένας κατηγορεί με τα χειρότερα λόγια τους άλλους…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή