Ο πανικός πριν από την ήττα

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι να μην τα χάνει κάποιος; Μέσα σε μια μέρα η «Αυγή» ανακάλυψε τη χυδαιότητα του κ. Πάνου Καμμένου και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε την αγιότητα του Μητροπολίτη Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου. Διαβάζουμε στο όργανο του κυβερνώντος κόμματος: «Σε άλλη μία χυδαιότητα μέσω Twitter κατέφυγε ο Πάνος Καμμένος, χωρίς καν να την αποδίδει στο… παιδί του: “Εχθές όπως με αγωνία όλοι οι Ελληνες περιμέναμε ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και τους πρώτους στην ιστορία υποψηφίους ευρωβουλευτές – αποστάτες πολιτικούς συνοδούς πολυτελείας” έγραψε, προσθέτοντας ένα ανάλογα χυδαίο υστερόγραφο: “Τατσόπουλος και Ψαρριανός (σ.σ. έτσι το έγραψε με δύο ρ) της Ν.Δ. δεν είναι πολυτελείας…”. Ο πάτος του βαρελιού πλησιάζει επικίνδυνα…». Από την άλλη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και γεφυροποιός παλαιάς κοπής) κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής δημοσίευσε φαρδιά πλατιά στο Twitter μια φωτογραφία με τον καταδικασθέντα μητροπολίτη για πρόκληση ρατσιστικού μίσους γράφοντας σχετικώς: «Στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην Αχαΐα, επισκέφθηκα το Αγάπης Μέλαθρον “O Αγιος Χαράλαμπος”, το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, όπου με υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος». Μετά το τηλεφωνικό κατσάδιασμα από τον γραμματέα του κόμματος κ. Πάνο Σκουρλέτη, έσβησε την ανάρτηση.

Η αλήθεια είναι ότι απομένουν πολλά να δούμε μέχρι τις εκλογές. Η χωρίς αρχές ψηφοθηρία που εγκαινίασε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, φτιάχνοντας Γέφυρες και ανισόπεδες διαβάσεις, θα βρει πολλούς μιμητές στα κατώτερα κλιμάκια, σε όλους αυτούς που δικαιολογημένως ανησυχούν ότι θα βρεθούν εκτός εξουσίας και Κοινοβουλίου.

Υπολογίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τους μισούς από τον σημερινό αριθμό κοινοβουλευτικών εδρών, ενώ στην Ευρωβουλή –όπου η ψήφος είναι πιο χαλαρή– θα πάει ακόμη χειρότερα. Αυτό σημαίνει πανικός.

Σημαίνει επίσης όξυνση (μεγαλύτερη από τα εξαπτέρυγα σε σχέση με την ηγεσία) και δικαιολογίες πολλές. Ο κ. Κουρουμπλής ρωτήθηκε από τον δικτυακό τόπο «News247» για τα κατά καιρούς ρατσιστικά παραληρήματα του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και απάντησε πως «Εγώ διαφωνώ περισσότερο από όλους με τον Αμβρόσιο και του το έχω πει. Αλλά πήγα εκεί και ήταν και ο ίδιος. Να ξέρετε ότι η δημοκρατία είναι πιο μεγαλόψυχη και από τους ιεράρχες και έχει πολύ μεγάλη ανοχή». Πάλι καλά που δεν είπε ότι «τα μπήξε-δείξε ΜΜΕ της διαπλοκής παρερμήνευσαν τη συνάντησή μας».

Μόνο στον ΣΚΑΪ δεν πρόκειται να εμφανιστούν. Εχουν πρόσωπο στην κοινωνία, που δεν μπορούν να το αμαυρώνουν με τις δύσκολες ερωτήσεις τους οι συνάδελφοι του σταθμού. Αφήστε που μπορεί να τους ρωτήσουν τι ωράριο έχουν στον πόλεμο κατά της ακροδεξιάς, και ποιες ώρες την αγκαλιάζουν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή