Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι που εκδόθηκε έπειτα από σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γεωφυσικής Υπηρεσίας της χώρας.

Η προειδοποίηση παρέμεινε σε ισχύ για χρονικό διάστημα περίπου 40 λεπτών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές ούτε για θύματα από τον σεισμό, ο οποίος σημειώθηκε σε απόσταση χιλιόμετρα νότια της επαρχίας Γκοροντάλο και είχε εστιακό βάθος 43 χιλιομέτρων. 

Ο σεισμός ήταν «ισχυρός και με διάρκεια», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Τζίνα Σίρανγκ, κάτοικος του Μανάντο, πρωτεύουσας της επαρχίας Βόρειο Σουλαουέζι, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Η Ινδονησία κατέγραψε πέρυσι τον βαρύτερο απολογισμό νεκρών από φυσική καταστροφή εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, έπειτα από δύο μεγάλα τσουνάμι και αρκετούς μετασεισμούς. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στο Πάλου, που βρίσκεται επίσης στο Κεντρικό Σουλαουέζι, όπου σημειώθηκε ο σημερινός σεισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή