15 Μαΐου οι πρυτανικές εκλογές στο ΕΚΠΑ

15 Μαΐου οι πρυτανικές εκλογές στο ΕΚΠΑ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε αυτό συμφώνησαν, όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Κ», οι πέντε υποψήφιοι, με δεδομένο ότι και το Γραφείο Νομικού Συμβούλου απάντησε θετικά στο ερώτημα του πρύτανη Θάνου Δημόπουλου εάν «δύνανται οι εκλογές να προκηρυχθούν τον Απρίλιο και να διεξαχθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, έτσι ώστε να μη συμπέσουν χρονικά με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου».

Ωστόσο ο υποψήφιος κ. Στάθης Ευσταθόπουλος διευκρίνισε στην «Κ» ότι θεωρεί ορθό οι εκλογές να γίνουν Ιούνιο, όπως προβλέπει ο νόμος. παρόλα αυτά, συμπλέει με την απόφαση των υπολοίπων. 

Εκτός από τον κ. Δημόπουλο (καθηγητή Ιατρικής), και τον κ. Ευσταθόπουλο (Ιατρική), υποψήφιοι θα είναι οι κ.κ. Ευθύμιος Λέκκας (Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος), Ναπολέων Μαραβέγιας (Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης) και Μαρίζα Φουντοπούλου (Ψυχολογίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας).

Οι υποψήφιοι συμφώνησαν επίσης να ορίσουν έναν εκπρόσωπο ο καθένας στην εφορευτική επιτροπή. Εάν δεν υπάρξει υποψήφιος που θα συγκεντρώσει το 50,1% των ψήφων, οι εκλογές θα επαναληφθούν την Πέμπτη 16/5 μεταξύ των δύο πρώτων. Στις 15/5 θα γίνουν εκλογές και για τις τέσσερις θέσεις αντιπρυτάνεων, για τις οποίες έχουν υποβληθεί οκτώ υποψηφιότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή