Αντιδράσεις για τη σύγκριση Μονμάρτης – Εξαρχείων από την Κ. Παπακώστα

Αντιδράσεις για τη σύγκριση Μονμάρτης – Εξαρχείων από την Κ. Παπακώστα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μία «ιστορική γειτονιά, κέντρο τέχνης και πολιτισμού, μία Μονμάρτη της πρωτεύουσας» έκανε λόγο η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την πρόσφατη επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ.

Το μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι «μηδέν ανοχή στην παραβατικότητα» σημείωσε η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα. Η κυρία Παπακώστα δήλωσε ότι «η Ελληνική Αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα»

«Από την αρχή της θητείας μου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σας βεβαιώνω ότι δρούμε καθημερινά. Η ΕΛΑΣ δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα διατηρώντας αυτή την ευαίσθητη ισορροπία με αφοσίωση, και οι επιτυχίες της είναι ο καρπός αυτής της συνεργασίας της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας, η οποία προβλέπει τη διαρκή παρουσία στην περιοχή» υπογράμμισε ακόμα η υφυπουργός.

Όπως συμπλήρωσε, «το μήνυμα δηλαδή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ξεκάθαρο: Η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική, άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους».

Νέα επίθεση με μολότοφ το βράδυ του Σαββάτου

Των δηλώσεων της κυρίας Παπακώστα προηγήθηκε νέα επίθεση με πέτρες και μολότοφ κουκουλοφόρων κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει μόνιμα στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, κοντά στο Πολυτεχνείο.

Επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, επί τουλάχιστον δύο ώρες, είχαν σημειωθεί και το βράδυ της Παρασκευής.

Αντίδραση από το ΚΙΝΑΛ

Οι δηλώσεις της υφυπουργού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής, που σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε:

«Ως φαίνεται η κα Υπουργός δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας. Αν όμως επιμένει η κ. Παπακώστα, δεν έχει παρά να εγκαινιάσει μια έκθεση τέχνης ή να παραυρεθεί σε μια εκδήλωση πολιτισμού στα Εξάρχεια. Χωρίς αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ βέβαια».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή