Θερμή υποδοχή για την Μισέλ Ομπάμα στο Λονδίνο

Θερμή υποδοχή για την Μισέλ Ομπάμα στο Λονδίνο

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ γοήτευσε χιλιάδες Βρετανούς χθες, Κυριακή, όταν άρχισε να διηγείται διάφορα στιγμιότυπα από τη συνάντηση με την «ιδιαίτερα εγκάρδια και πρόσχαρη» βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ στη συνέχεια εξήρε την ποικιλομορφία του Λονδίνου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η Μισέλ Ομπάμα, η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2009 έως το 2017, ταξίδεψε στο Λονδίνο για την προώθηση της αυτοβιογραφίας της που κυκλοφορεί με τίτλο "Becoming" και σημειώνει πολύ μεγάλες πωλήσεις.

Η Μισέλ έκανε την κατάμεστη από θεατές αίθουσα –πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν ώρες για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση– να γελά μαζί της λίγα λεπτά αφότου ανέβηκε στη σκηνή και αφηγείτο την κατακραυγή που προκάλεσε άθελά της το 2009 όταν παραβίασε το βασιλικό πρωτόκολλο βάζοντας το χέρι της στην πλάτη της βασίλισσας, σε μια αυθόρμητη έκφραση τρυφερότητας.

«Ωχ! Συγγνώμη παιδιά», αστειεύτηκε η Μισέλ Ομπάμα εξηγώντας ότι αργότερα έμαθε να κρατά τα χέρια της δεμένα ή πίσω στην πλάτη για να περιορίζει τα φυσικά της ένστικτα. Παρά ταύτα, η Μισέλ δεν ένιωσε άσχημα που αυτό τής συνέβη με τη βασίλισσα: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό γιατί αυτό ήταν μια φυσική ανθρώπινη αντίδραση», είπε.

Θερμή υποδοχή για την Μισέλ Ομπάμα στο Λονδίνο-1

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ τόνισε ότι την είχε συγκινήσει η βασίλισσα που φόρεσε μια μικρή καρφίτσα που ήταν δώρο του προεδρικού ζεύγους, και περιέγραψε την 92χρονη μονάρχη με τα παρακάτω λόγια: «Αυτή ήταν η εμπειρία μου, αυτή είναι η εμπειρία μου: αυτή η ζεστασιά, η αβρότητα, η ευφυΐα και το έξυπνο χιούμορ. Μου αρέσει η βασίλισσα». 

Η Μισέλ Ομπάμα έχει ήδη επισκεφθεί τη Βόρεια Αμερική και τη Σκανδιναβία στο πλαίσιο της περιοδείας της για την προώθηση του βιβλίου της, ενώ μετά το Λονδίνο θα πάει στο Παρίσι και στο 'Αμστερνταμ.

Τον περασμένο μήνα, ο γερμανός εκδότης του βιβλίου είπε ότι το "Becoming" μπορεί να γίνει η αυτοβιογραφία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

«Είναι απόλυτα σουρεαλιστικό. Πιστεύω ότι είναι σαν μια ευκαιρία που σου δίνεται μια φορά στη ζωή. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Μισέλ είναι στην Αγγλία όπως και ότι εμείς πάμε εκεί», είπε η 26χρονη Αϊσα Σιπάμπε που οδηγούσε επί τέσσερις ώρες από τη βόρεια πόλη Λιντς για να πάει στην εκδήλωση.

Η Ομπάμα, όταν ρωτήθηκε από τον συντονιστή της εκδήλωσης Στίβεν Κόλμπερτ ποια συμβουλή είχε να δώσει στους Βρετανούς για το πώς να μένουν ήρεμοι σε δύσκολους καιρούς –σε μια πιθανή αναφορά στον πολιτικό διχασμό λόγω του Brexit– απάντησε ότι το Λονδίνο είναι μοναδικό και θα πρέπει να θεωρεί πολύτιμη την ποικιλομορφία του.

«Αυτός ο φόβος, η ανησυχία είναι παντού, είναι σε όλο τον κόσμο«, υπογράμμισε. «Κοίταζα την πόλη, το Λονδίνο, μια όμορφη πόλη, και αυτό που μου αρέσει σε αυτό, είναι ότι αντιπροσωπεύει την αληθινή διεθνή ποικιλομορφία, με τρόπους που δεν βλέπεις στις πόλεις, στις περισσότερες πόλεις, ακόμη και στις ΗΠΑ και αυτό είναι ένα δώρο», είπε προκαλώντας τις επευφημίες του κοινού στο London O2, χωρητικότητας 20.000 θεατών.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά με τίτλο: "Becoming: Η δική μου ιστορία" από τις εκδόσεις Athens Bookstore Publications.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή