Συνέντευξη με τον Δ. Πάτσιο, Γεν. Διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων

Συνέντευξη με τον Δ. Πάτσιο, Γεν. Διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
«Πολύ θετική είναι η αξιολόγηση της αγοράς αυτοκινήτου, η οποία γνωρίζει πρόοδο για έκτο συνεχόμενο έτος, απέχοντας παρά ταύτα σημαντικά από τα κανονικά, για τον πληθυσμό, επίπεδα. Σε αριθμούς, στην Ελλάδα σήμερα πωλούνται 9,6 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους, έναντι 5,3 το 2012, ενόσω στην Ευρωζώνη ο μέσος όρος είναι 31,5», σημειώνει ο κ. Δημήτρης Πάτσιος, γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.
 
Μεσολάβησε μια εύλογη περίοδος «νοικοκυρέματος» και η εικόνα της αγοράς που μεταφέρει ο κ. Πάτσιος είναι ότι «τα επίσημα δίκτυα προσφέρουν πλήρεις σειρές προϊόντων, ικανές να καλύψουν κάθε ανάγκη, ελκυστικά χρηματοδοτικά
 
προγράμματα και, κυρίως, εγγυημένες υπηρεσίες. Οι καταναλωτές είναι πολύ πιο ενημερωμένοι και γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες τους. Παράλληλα, αναγνωρίζουν την αξία του νέου οχήματος, καθώς το χαμηλό κόστος χρήσης, η αυξημένη οδική ασφάλεια και η υψηλή αξία μεταπώλησης καθιστούν το καινούργιο όχημα το πλέον οικονομικό, δίχως να συνυπολογιστεί η μεγαλύτερη αξία». Προβληματισμό δημιουργεί το γε- γονός ότι η κατάσταση του στόλου επιδεινώνεται σταθερά, με τον μέσο όρο ηλικίας να έχει αυξηθεί στα 15,4 έτη έναντι 11,0 της ΕΕ. «Η χώρα έχει καταστεί το “νεκροταφείο” της δυτικής Ευρώπης. Αυτοκίνητα με παραποιημένα κατά πολύ χιλιόμετρα, παλαιάς τεχνολογίας, με τελωνειακές ατασθαλίες, οδηγούνται σε ανυποψίαστους αγοραστές. Και όλα αυτά, όταν η σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία σε μόλις μία δεκαετία θα έχει οδηγηθεί στην ηλεκτροκίνηση, δηλαδή σε αυτοκίνητα μηδενικών ή εξαιρετικά χαμηλών ρύπων», τονίζει.
 
Η λύση για την ανανέωση του στόλου θα μπορούσε να αναζητηθεί στην «παροχή κινήτρων, κυρίως κυκλοφοριακών, για τα νεότερα, ασφαλή και καθαρά αυτοκίνητα. Από τον νεότερο στόλο θα προκύψουν μόνο οφέλη, για την ασφάλεια, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, αλλά και την οικονομία», καταλήγει ο κ. Πάτσιος. 
 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΚΑΠΑ στις 14/4/2019
 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή