Η μεγάλη περιπέτεια προς την κορυφή αρχίζει

Η μεγάλη περιπέτεια προς την κορυφή αρχίζει

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 13 Απριλίου, ο γιατρός και αθλητής Γιώργος Τσιάνος μαζί με άλλα 27 άτομα ξεκίνησε από το Λονδίνο το «φιλανθρωπικό, αθλητικό ταξίδι» του, το «ταξίδι ζωής», όπως το περιγράφει, με προορισμό την κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ.

Πρώτος σταθμός της αποστολής του, η πόλη Chengdu της Κίνας. Μετά από 10,5 ώρες και εμφανώς κουρασμένοι, οι τολμηροί ταξιδιώτες έφτασαν αργά το απόγευμα της Κυριακής στην πόλη των γιγάντιων Panda, όπως σημειώνει ο Γιώργος.

Η μεγάλη περιπέτεια προς την κορυφή αρχίζει-1

Ο ιατρικός σύμβουλος της ομάδας Γιώργος Τσιάνος.

«Κάναμε μια βραδινή βόλτα γύρω από το ξενοδοχείο για να ξεμουδιάσουν τα πόδια μας από την μεγάλη πτήση. Παντού αντικρίζαμε αφίσες, αγάλματα και μαγαζιά με σουβενίρ των Panda. Στην κινεζική πόλη  βρίσκεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός γιγάντιων αυτών ζώων και το αντίστοιχο ερευνητικό κέντρο για την ανατροφή τους», εξιστορεί στην «Κ».

«Όλη η ομάδα είναι καλά και ευδιάθετη… για την ώρα!», προσθέτει ο γιατρός της ομάδας. Εξάλλου, στόχος τους είναι να καταρρίψουν τα δύο προηγούμενα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες που αφορούσαν στην πραγματοποίηση αγώνων ράγκμπι σε υψόμετρο 5.000 και 5.700 μέτρων.

Η μεγάλη περιπέτεια προς την κορυφή αρχίζει-2

Κίνα: Ομαδική φωτογραφία της αποστολής στο Chengdu, γνωστή και ως «πόλη των πάντα».

«Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και οι ευθύνες ανάλογες», τονίζει ο Γιώργος Τσιάνος, ενώ σημειώνει ότι η συγκίνηση ενός τέτοιου εγχειρήματος αναμενόμενη. «Η αναμονή της αναχώρησης έφτασε στο τέλος. Οι προετοιμασίες τελείωσαν και το ταξίδι ζωής ξεκίνησε», πρόσθεσε.

Επόμενος σταθμός, η πρωτεύουσα του Θιβέτ, Λάσσα.

Επιμέλεια: Εύα Τομαρά, Νίκος Ροτζιώκος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή