Αντεξε το Χ.Α. στο κύμα ρευστοποιήσεων

Αντεξε το Χ.Α. στο κύμα ρευστοποιήσεων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και η συνεδρίαση ξεκίνησε με αρνητικές διαθέσεις και ο Γενικός Δείκτης έφτασε να υποχωρεί κατά 1,28% λόγω των (αναμενόμενων) ρευστοποιήσεων που προκάλεσε η ισχυρή άνοδος του τελευταίου διαστήματος, ωστόσο το ελληνικό Χρηματιστήριο γρήγορα έδειξε τα… δόντια του στους πωλητές, βγάζοντας σημαντικές άμυνες και κατέληξε να κλείνει σε θετικό έδαφος για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, «αγνοώντας» την τραπεζική διόρθωση. Τα μη τραπεζικά blue chips πήραν τη σκυτάλη της ανόδου, διατηρώντας τον τζίρο σε αυξημένα επίπεδα και συνέβαλαν στη διατήρηση των υψηλών δέκα μηνών για τον Γενικό Δείκτη, καθώς και στην επιβεβαίωση ότι το θετικό μομέντουμ στο Χ.Α. διατηρείται και επιμένει κοιτώντας προς στις 26 Απριλίου, όπου αναμένεται ευρέως η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s, αλλά και προς τις 13 Μαΐου που η MSCI πιθανότατα να αναβαθμίσει τη Eurobank στους δείκτες της, ενισχύοντας τη συναλλακτική δραστηριότητα.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,29% στις 775,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 72,74 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,45%, ενώ στο -0,71% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κυρίως λόγω των πιέσεων στην Ιντραλότ (-8,35%) και στην Ιντρακόμ (-3,37%). Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,70% στις 647,53 μονάδες, με την Alpha Bank να σημειώνει πτώση 4,01%, την Πειραιώς να υποχωρεί κατά 3,69%, την Εθνική να κλείνει με οριακή άνοδο 0,16% και τη Eurobank στο +1,29% αν και ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως και 3,27%.

H σειρά των θετικών εξελίξεων για το ελληνικό Χρηματιστήριο έχει συνεχώς νέα κεφάλαια σημειώνει ο Δημήτρης Τζάνας, διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχώρησαν κάτω από το 3,30%, κάτι που ευνοεί τον τραπεζικό κλάδο, το ενεργητικό του οποίου περιλαμβάνει ελληνικά ομόλογα οι τιμές των οποίων αυξάνονται. Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έχει οδηγηθεί στις παρυφές των 780 μονάδων που τεχνικά συνιστούν σημαντικό επίπεδο αντίστασης και που είναι επομένως δύσκολο να προσδοκούμε την άμεση υπέρβασή τους, στον βαθμό που δεν αναμένονται πλέον εξελίξεις σε άλλα πεδία στο εγγύς μέλλον (αποκρατικοποιήσεις κ.ά.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή