Αιολικό πάρκο στο Τέξας εξαγόρασε η «Τέρνα Ενεργειακή»

Αιολικό πάρκο στο Τέξας εξαγόρασε η «Τέρνα Ενεργειακή»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συμφωνία για την εξαγορά αιολικού πάρκου εγκατεστημένης ισχύος 200 MW στο Τέξας, που βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και 15 μήνες, κατέληξε η «Τέρνα Ενεργειακή», μέλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η συνολική αξία της επένδυσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ανέρχεται σε 310 εκατ. δολάρια.

Η «Τέρνα Ενεργειακή» λειτουργεί ήδη δύο αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ, ένα ισχύος 138 MW στην περιοχή Ελμορ Κάουντι του Αϊνταχο και ένα ισχύος 155 MW στην περιοχή Σκάρι Κάουντι του Τέξας (Fluvanna 1), ενώ κατασκευάζει ένα ακόμη ισχύος 158 MW επίσης στο Τέξας (Gopher Creek – Fluvanna 2), το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία εντός του 2019. Με τη νέα επένδυση, η εταιρεία θα διαθέτει στις ΗΠΑ ένα χαρτοφυλάκιο αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 651 MW, σε λειτουργία ή υπό κατασκευήν. Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου «Τέρνα Ενεργειακή» θα ανέρχεται πλέον σε 1.232 MW. Συγκεκριμένα, ο όμιλος έχει εγκαταστήσει 607 MW στην Ελλάδα, 493 MW στις ΗΠΑ και 132 MW στη Ν.Α. Ευρώπη.

Ο όμιλος διαθέτει επίσης υπό κατασκευήν ή έτοιμες προς κατασκευή εγκαταστάσεις ΑΠΕ ισχύος 280 MW στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.512 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Ευρώπη και την Αμερική. Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία. Για δικαίωση της επιλογής της εταιρείας να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ΑΠΕ στην αγορά των ΗΠΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος της «Τέρνα Ενεργειακή» Γιώργος Περιστέρης, επισημαίνοντας την αποφασιστικότητα της εταιρείας να προχωρήσει δυναμικά με νέες επενδύσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ώστε σύντομα να ξεπεράσει και τον στόχο των 2.000 MW.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή