3.650 μέτρα: Στη «στέγη του ουρανού»

3.650 μέτρα: Στη «στέγη του ουρανού»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λάσα, Θιβέτ. Δύο ώρες πτήση από την Κίνα, η Λάσα, σε υψόμετρο 3.650 μέτρα, είναι ο επόμενος σταθμός της περιπέτειας με τον στόχο να παραμένει ο ίδιος. Η κορυφή του Εβερεστ. «Η αλλαγή υψομέτρου σημαντική καθώς μόλις χθες ήμασταν μόλις στα 500 μέτρα», διηγείται στο kathimerini.gr o Γιώργος Τσιάνος. «Αναμένεται να δω πως, και αν, θα επηρεαστεί η ομάδα (σ.σ. από την σημαντική διαφορά στο υψόμετρο», επισημαίνει και προσθέτει ότι «το ταξίδι και η διαφορά στο υψόμετρο μας κούρασε όλους».

3.650 μέτρα: Στη «στέγη του ουρανού»-1

Ο Γιώργος Τσιάνος στους δρόμους της Λάσα

«Με το που πατήσαμε το πόδι μας στην Λάσα, είναι εθιμοτυπικό να σου προσφέρουν ένα μεταξωτό κασκόλ για καλωσόρισμα καθώς επίσης και για καλή τύχη στο εγχείρημα που έχει βάλει ο καθένας ως στόχο», λέει ο Γιώργος για την παραδοσιακή πρωτεύουσα του Θιβέτ. 

3.650 μέτρα: Στη «στέγη του ουρανού»-2

Η Λάσα σήμερα είναι πατρίδα 255.000 κατοίκων και αποτελεί μια από τις πόλεις με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο.

Λόγω της απρόσιτης ορεινής μορφολογίας της αλλά και της θρησκευτικής ιδιαιτερότητάς της, η Λάσα για αιώνες παρέμενε «απαγορευμένη πόλη» για τους Ευρωπαίους. 

Παρά την κόπωση, η ομάδα σκέφτεται ήδη την επόμενη μέρα στη Λάσα, καθώς ως γνήσιοι εξερευνητές έχουν δύο ημέρες για να περιπλανηθούν στη σημαντική, για τους βουδιστες, πόλη. 

Επιμέλεια: Εύα Τομαρά, Νίκος Ροτζιώκος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή