Αθωώθηκαν ΟΦΗ και Αιγινιακός

Αθωώθηκαν ΟΦΗ και Αιγινιακός

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Eπιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έριξε την ποινή που είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ στον ΟΦΗ και στον Αιγινιακό, που σε πρώτο βαθμό είχαν κριθεί ένοχοι για χειραγώγηση του μεταξύ τους αγώνα στις 12 Νοεμβρίου του 2017, το οποίο είχε λήξει με 6-0 υπέρ των Κρητικών.

Η απόφαση αναφέρει ότι οι ΠΑΕ αλλά και οι Φ. Τσάλος, Ιωάννης Νιώπας, Αλεξ. Μαχαιρίδης, Βασ. Λιόλιος, Αθ. Τόλιος, Παν. Γιατζιτζόγλου «δεν τέλεσαν τα πειθαρχικά αδικήματα των άρθρων 1, 2, 13, 21, 26, 27 του Κώδικα Δεοντολογίας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο ΟΦΗ και ο Αιγινιακός είχαν τιμωρηθεί με υποβιβασμό στην αμέσως επόμενη κατηγορία, αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, Δ. Καλαϊντζίδη, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι ο πρώην πρόεδρος του Αιγινιακού του είχε πει ότι το εν λόγω παιχνίδι ήταν χειραγωγημένο και δέχθηκε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι δεν υπήρξε προσυνεννόηση. Υπενθυμίζεται ότι στα φυσικά πρόσωπα είχε επιβληθεί πρόστιμο από 10.000 έως 60.000 ευρώ κατά περίπτωση και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από δέκα χρόνια μέχρι εφ’ όρου ζωής. «Ηταν απονομή δικαιοσύνης. Η αναμενόμενη απόφαση μετά και τη διαδικασία, από την οποία αποδείχθηκε περίτρανα ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ και οι υπόλοιποι εγκαλούμενοι δεν είχαν την παραμικρή εμπλοκή σε στημένο αγώνα», τόνισε ο δικηγόρος του ΟΦΗ, Αργύρης Λίβας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή