Η ΕΜΥ προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε πριν από λίγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) όπου προειδοποιεί για την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα, οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής και συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες. 

Λίγα χιόνια κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά, ενώ οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν. 

Αναλυτικότερα:

Mακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, τοπικά ισχυρές τις απογευματινές ώρες. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και αργά τη νύχτα στα δυτικά θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βραδυ σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοία, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα στα νότια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Εως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι, βόρειοι 4 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και πιθανόν πρόσκαιρα στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Εως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή 

Στα βορειοανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικές βροχές στην Κρήτη.

Βόρειο άνεμοι στο Αγαίο τοπικά εως 7 μποφόρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή