ΕΛΛΑΔΑ

Ρεκόρ σε όλα τα επίπεδα σημείωσε η Public το 2018

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ρεκόρ σε επίπεδο κερδοφορίας, πωλήσεων και επισκέψεων - φυσικών και διαδικτυακών - σημείωσε φέτος η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Public.

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο αυξήθηκε κατά 6,4% το 2018, ενώ η λειτουργική κερδοφορία προ φόρων και τόκων κατέγραψε άνοδο της τάξης των 5,7 € εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2017.

Η εταιρία αύξησε, επίσης, τα μερίδια της σε σημαντικές κατηγορίες προϊόντων, όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα βιβλία, τα video games και άλλα gadgets, παράλληλα διατηρώντας τη θέση της ως μία από τις ηγέτιδες επιχειρήσεις στον χώρο των διαδικτυακών πωλήσεων, με 50,5 εκατ. επισκέψεις στα e-commerce κανάλια της. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις συνεισέφεραν το 20% στον συνολικό κύκλο εργασιών.

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι οι 29,2 εκατ. επισκέψεις στα φυσικά καταστήματα της εταιρείας, έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Χρήστος Καλογεράκης, δήλωσε: «Το όραμά μας είναι να δημιουργούμε το retail του αύριο, εξελίσσοντας την καταναλωτική εμπειρία σε όλα τα κανάλια μας και προσφέροντας εργαλεία ανάπτυξης για τους ανθρώπους μας».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ