Βρετανία: Εκδίωξη δεκάδων ακροδεξιών οργανώσεων και προσωπικοτήτων από το Facebook

Βρετανία: Εκδίωξη δεκάδων ακροδεξιών οργανώσεων και προσωπικοτήτων από το Facebook

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες βρετανικές ακροδεξιές οργανώσεις και προσωπικότητες είδαν την πόρτα της εξόδου από το Facebook, με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να καταγγέλλει τη «διάδοση μίσους» που γινόταν μέσα από τους κόλπους του.

Στις οργανώσεις περιλαμβάνονται το «Βρετανικό Εθνικό Κόμμα» (British National Party), το «Εθνικό Μέτωπο» (National Front), ο «Σύνδεσμος Άμυνας της Αγγλίας» (English Defence League) και «Η Βρετανία Πρώτα» (Britain First).

Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός, οι συγκεκριμένες οργανώσεις και τα συγκεκριμένα πρόσωπα προωθούσαν ανοιχτά «τη βίαιη αποστολή μίσους» τους μέσα από τον ιστότοπο του Facebook, και ήταν αναγκαία η εκδίωξη τους.

«Προσωπικότητες ή οργανώσεις που προωθούν το μίσος ή επιτίθενται εναντίον και καλούν σε αποκλεισμό ατόμων βάσει της ταυτότητας τους, δεν έχουν θέση στο Facebook», αναφέρει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στη σχετική ανακοίνωση του.

Η παρουσία των συγκεκριμένων οργανώσεων και προσώπων θα απαγορευθεί σε όλες τις υπηρεσίες του Facebook, ενώ δεν θα επιτρέπεται και η ανοιχτή στήριξη τους από τον οποιονδήποτε στις σελίδες του μέσου κοινωνικού δικτύωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή