Ασκήσεις ισορροπίας ενόψει εκλογής Π.Σ. κάνει το ΚΙΝΑΛ

Ασκήσεις ισορροπίας ενόψει εκλογής Π.Σ. κάνει το ΚΙΝΑΛ

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμό προετοιμασιών και εσωκομματικών διαβουλεύσεων ενόψει της αυριανής, πρώτης συνεδρίασης της νέας Κεντρικής Επιτροπής κινείται το Κίνημα Αλλαγής, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται κυρίως στην εκλογή του 21μελούς Πολιτικού Συμβουλίου.

Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά τόνιζαν στην «Κ» ότι στόχος της ηγεσίας είναι, μέσω της σύνθεσης που θα προκύψει, να σταλεί ένα μήνυμα ενότητας και ισορροπημένης συνύπαρξης στο κορυφαίο εκτελεστικό όργανο της παράταξης, αλλά και να εκπροσωπούνται σε αυτό όλες οι εσωκομματικές τάσεις.

Αλλωστε, η χρονική συγκυρία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη, μιας και η Χαρ. Τρικούπη θεωρεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε θέση ισχύος στη μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον χώρο του Κέντρου, εκτιμώντας ότι επωφελείται από τους «κραδασμούς» που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος η προσπάθεια Τσίπρα για μετατόπιση από τον αριστερό πόλο προς τον «μεσαίο» χώρο. Οπως διαμηνύεται από επιτελικά στελέχη, «το θετικό αυτό μομέντουμ θα πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία» στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω θα πρέπει με κάποιον τρόπο να συγκεραστούν και με τη δεδομένη επιδίωξη της κάθε πλευράς στο εσωτερικό του Κίνημα Αλλαγής να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιρροή στα εκτελεστικά όργανα. Πρόκειται για μια δύσκολη «άσκηση ισορροπίας», η οποία αποτυπώνεται και στις διαφωνίες που καταγράφονται στο διαδικαστικό κομμάτι της εκλογής του Πολιτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμία της ηγεσίας είναι η ψηφοφορία να γίνει με ολική σταυροδοσία, δηλαδή σε ποσοστό 100%, εισήγηση για την οποία εκφράστηκαν διαφωνίες, με βασικότερη αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι αποτελεί και τη δεύτερη αριθμητικά δύναμη στην Κεντρική Επιτροπή, με περίπου 100 από τα 251 μέλη. Σε κάθε περίπτωση, κομματικές πηγές εξέφραζαν στην «Κ» τη βεβαιότητά τους ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή» για τα ανοικτά θέματα –παρότι ο χρόνος πιέζει– και «δεν θα διαταραχθεί το κλίμα συσπείρωσης» που θεωρείται ότι έχει καλλιεργηθεί από το συνέδριο και έπειτα.

Εν τω μεταξύ, δριμεία επίθεση κατά των πρώην και νυν ηγεσιών της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το περιβόητο σχέδιο «Πυθία». Σχολιάζοντας τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο κ. Χρηστίδης έκανε λόγο για «κατασκευασμένο παραμύθι». Πρόσθεσε δε στο «κάδρο» όλες τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας από το 2004, αλλά και τον σημερινό πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «επένδυσαν σε ένα προκλητικό σενάριο ηρωοποίησης Καραμανλή, για να δικαιολογήσουν τα καταστροφικά για τη χώρα πεπραγμένα της περιόδου 2004-2009».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή