Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/04/19)

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζητούνται εξηγήσεις για τη Folli Follie

Εξηγήσεις υποχρεώθηκε να δώσει ο πρόεδρος της Επιτρ. Κεφαλαιαγοράς Χ. Γκότσης στον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση κατά την παράδοση της ετήσιας έκθεσης του 2018 για τον προληπτικό ρόλο των εποπτικών αρχών και τη λειτουργία των αρμόδιων εποπτικών μηχανισμών σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των εισηγμένων με αφορμή το σκάνδαλο της Folli Follie. Ο κ. Βούτσης τόνισε πως θα πρέπει να επιδεικνύεται στην κεφαλαιαγορά όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσοχή σε όλα τα επίπεδα των ελεγκτικών μηχανισμών, για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων. Ο κ. Γκότσης επισήμανε πως καμία Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον κόσμο δεν είναι δυνατόν να προλάβει παράνομες ενέργειες εξαπάτησης του κοινού. «Εμείς ανταποκριθήκαμε σε ένα διάστημα μόνο οκτώ μηνών, με αλλεπάλληλες έρευνες και αποφάσεις», όπως είπε, προσθέτοντας πως «ίσως είμαστε η μοναδική Επιτρ. Κεφαλαιαγοράς στον κόσμο που μια τέτοια μεγάλη υπόθεση την τελειώνει σε λιγότερο από δύο χρόνια. Είναι αυτονόητο πως εμείς κάναμε τη δουλειά μας, εφαρμόζοντας πιστά τον νόμο»…

Γρίφος για τη ΔΕΗ οι όροι πώλησης των λιγνιτών

Για τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου μετατέθηκε το προγραμματισμένο για χθες διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, με θέμα συζήτησης το προτεινόμενο SPA για τις μονάδες Μελίτης και Μεγαλόπολης. Η αναβολή συνδέεται με τις δυσκολίες της διοίκησης της ΔΕΗ να καταλήξει σε SPA με όρους που να καθιστούν ελκυστικές τις μονάδες για τους επενδυτές, κάτι που αποτελεί προαπαιτούμενο για τη θετική έκβαση του δεύτερου εγχειρήματος πώλησης των μονάδων. Οι επενδυτές, πάντως, εξακολουθούν να μην βλέπουν αλλαγές που να διαφοροποιούν το SPA που τους παρουσίασε η ΔΕΗ από αυτό του προηγούμενου διαγωνισμού, που κατέληξε άγονος.

Η πολιτική αβεβαιότητα θα πλήξει το λιανεμπόριο

Αρνητική επίδραση στην αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών μπορεί να υπάρξει σε περίπτωση που από τις εθνικές εκλογές του 2019 –όποτε αυτές γίνουν μέσα στο έτος– δεν προκύψει γρήγορα κυβέρνηση. Αυτό υποστήριξε ερωτηθείς σχετικά χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Public, Χρ. Καλογεράκης. Ο ίδιος χαρακτήρισε το 2019 «ιδιαίτερη χρονιά», άποψη που συμμερίζεται γενικά το λιανεμπόριο. Σημειώνεται, πάντως, ότι το 2018 η αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών σημείωσε ανάπτυξη της τάξεως του 1,7%-1,9%.

Αυξήθηκαν ξανά τα χρέη του Δημοσίου

Ηταν να μηδενιστούν με το τέλος του μνημονίου, τον Αύγουστο του 2018. Δεν κατέστη δυνατόν. Μετά, πήραν παράταση ώς τα τέλη του 2018, χωρίς αποτέλεσμα και πάλι. Τώρα, δεν υπάρχει πλέον χρονοδιάγραμμα και όλα δείχνουν ότι το πρόβλημα θα διαιωνιστεί. Τα στοιχεία, πάντως, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν και πάλι τον Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, έφτασαν το 1,669 δισ. ευρώ έναντι 1,578 δισ. ευρώ ένα μήνα πριν, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν στα 480 εκατ. ευρώ έναντι 488 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο. Απέχουμε πολύ από τον μηδενισμό.

Νέα αγορά ξενοδοχείου από την BriQ Properties

Διευρύνεται η συνεργασία ανάμεσα στη Hotel Brain, την εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων και την BriQ Properties ΑΕΕΑΠ, την εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία του ομίλου Infoquest. Χθες, η εισηγμένη προχώρησε αντί ποσού 2,96 εκατ. ευρώ στην απόκτηση του δεύτερου ξενοδοχείου της, το οποίο επίσης θα είναι μισθωμένο και θα λειτουργεί υπό τη σκέπη του ομίλου Hotel Brain. Ο λόγος για τη μονάδα Mr & Mrs White Tinos, ένα πολυτελές ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Αγιος Ιωάννης Πόρτο στη νότια πλευρά της Τήνου. Το ξενοδοχείο βρίσκεται 300 μέτρα από την ομώνυμη παραλία, ενώ απέχει έξι χιλιόμετρα από την πόλη της Τήνου. Αποτελείται από τρία κτίρια, είναι συνολικής δυναμικότητας 60 δωματίων και διαθέτει πισίνα, εστιατόριο/μπαρ και χώρο σπα. Λίγους μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα τον προηγούμενο Οκτώβριο, η BriQ είχε αποκτήσει και το Mr & Mrs White Paros, στο νησί της Πάρου, το οποίο επίσης μισθώνεται από τη Hotel Brain.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή