ΒΙΒΛΙΟ

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων: Περίπατος, εκδηλώσεις, παιχνίδια

ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Στους τόπους και στα σημεία όπου ζουν οι ήρωες του Δημήτρη Νόλλα θα περπατήσει το κοινό, με ελεύθερη συμμετοχή.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον πεζογράφο Δημήτρη Νόλλα διοργανώνουν αύριο το πρωί τα βιβλιοπωλεία Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture.

Ο περίπατος ξεκινάει από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στην περιοχή του Ψυρρή στις 10.30 π.μ., μια περιοχή όπου κυκλοφορούν πολλοί από τους χαρακτήρες του. Στη διαδρομή θα γίνουν στάσεις στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, στην οδό Σταδίου και στο Σύνταγμα, και η φιλόλογος Ελένη Αντωνιάδου θα μιλήσει για τα καφέ, τα μπαρ, τα καταστήματα και τους τόπους που βρίσκονται στα βιβλία του συγγραφέα και στη ζωή των ηρώων του. Στο τέλος της διαδρομής ο ίδιος ο Δημήτρης Νόλλας θα μιλήσει με τους περιπατητές στο καφέ του Public.

Την ίδια ημέρα προγραμματίζονται αρκετές λογοτεχνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και στο Παλαιό Φάληρο. Ενδεικτικά, στο Ιδρυμα της Βουλής διοργανώνεται η εκδήλωση «Τα σπάνια και πολύτιμα της ελληνικής γλώσσας» (10.30 π.μ.), στο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο «Ενας αρκούδος μια φορά» (εκδ. Πατάκη) και θα διοργανωθούν διαδραστικά παιχνίδια (1 μ.μ.), οι εκδόσεις Ροδακιό θα παρουσιάσουν ένα οκτασέλιδο βιβλίο, στοιχειοθετημένο στο χέρι, με στοχασμούς του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη (12 μ.). Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων, που γιορτάζεται στις 23 Απριλίου.

​​Πληροφορίες στο www.greekbookday.gr.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ