Σπαράγγια και μπράντι απογειώνουν το κοτόπουλο

Σπαράγγια και μπράντι απογειώνουν το κοτόπουλο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 30΄ Ψήσιμο: 35΄

Υλικά (για 4 – 6 άτομα)

  • 1 κοτόπουλο, περίπου 1.300 γρ., κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 4 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 10 σπαράγγια, καθαρισμένα και ολόκληρα
  • 5 μέτρια καρότα, σε χονδρές ροδέλες
  • τα φύλλα από ένα μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 60 ml μπράντι
  • 30 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ (στα μπαχαράδικα)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί το μέλι. 

Απλώνουμε σε ταψί (που ιδανικά να χωράει όλα τα υλικά σε μία στρώση) τα λαχανικά και ανάμεσά τους βάζουμε το κοτόπουλο.

Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκορπίζουμε το δυόσμο και το σουσάμι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 20 λεπτά, αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τι πίνουμε

Ημίξηρο ροζέ καλά παγωμένο!

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή