ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Βίντεο που κατέγραψαν τη στιγμή της ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε χθες την  παραθαλάσσια πόλη Χουάλιεν στην Ταϊβάν είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αν και δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές υλικές ζημιές ή θύματα, ο σεισμός προκάλεσε πανικό σε κατοίκους και τουρίστες, καθώς όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί στη χώρα για φέτος.

Αμέσως μετά τον σεισμό, εκκενώθηκαν τα σχολεία της χώρας και οι αρχές προχώρησαν σε αναστολή των σιδηδρομικών δρομολογίων. Τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν ότι τέσσερις τουρίστες τραυματίστηκαν ελαφρά. 

Το γύρο του διαδικτύου έκαναν και φωτογραφίες από ρωγμές σε κεντρικούς δρόμους της χώρας αλλά και της πρωτεύουσας, το Ταϊπέι αλλά και σε κτίρια. 


 

Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στη διασταύρωση δύο τεκτονικών πλακών και είναι επιρρεπής σε σεισμικές δονήσεις, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο μάλιστα υπενθυμίζει ότι πάνω από 100 άτομα έχουν σκοτωθεί σε σεισμό που σημειώθηκε νότια της χώρας το 2016. Ενώ ο σεισμός του 1999 μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ άφησε πίσω του πάνω από 2.000 νεκρούς. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ